TOP ALIMENTE PENTRU O MINTE „STRALUCITA”

Dacă memoria ta este mai rea decât era acum zece ani, ar trebui să știi că riscul tău de demență și Alzheimer a crescut. Știați că mâncarea poate juca un rol important în readucerea memoriei în locul în care doriți să fie? Nu este niciodată prea târziu să-ți vindeci mintea și să-ți sporești memoria.
Ce este „MINTEA STRALUCITA?” Doctorul american Daniel Amen folosește mnemonicul „Mintea Strălucită” în una din lucrarile sale. Acest mnemonic vă oferă factorul de risc al al pierderii memoriei și soluția sa pentru menţinerea sănătăţii creierului. Iată alimentele pentru fiecare componentă care contribuie la menţinerea sănătăţii creierului:
Fluxul de sânge: Fisticul creşte nivelele unei substanțe chimice în organism numită arginină. Arginina ajută vasele de sânge să devină mai largi și să crească fluxurile de sânge.
Retragere: pe măsură ce îmbătrânești, creierul devine din ce în ce mai puțin activ. Una dintre modalitățile de a inversa îmbătrânirea este de a consolida capacitatea antioxidantă a corpului tău. Cuişoarele sunt cel mai puternic antioxidant.
Inflamaţia: este o cauză majoră a depresiei şi a demenţei. Acizii grași Omega-3, turmericul și curcuminele care provin din curry reduc inflamația. Somonul este masa antiinflamatoare perfectă.
Genetica: Unii dintre noi suntem mai vulnerabili la boli. Cu boala Alzheimer, dacă aveți vulnerabilitatea genetică, corpul dvs. produce prea mult din ceva numit beta-amiloid. Salvia vă ajuta memoria, are un gust minunat și scade producția de beta-amiloid.
Traumatisme la nivelul capului: traumatismul capului reprezintă un factor de risc major pentru probleme de memorie, boala Alzheimer și alte forme de demență. Creveții au rol în creşterea nivelelor de colină, ceea ce ajută creierul să mărească producţia de acetilcolină, foarte utilă pentru creşterea memoriei.
Toxinele: trăim într-o lume toxică, indiferent dacă vorbim de deodorant, șampol, prieteni sau gânduri toxice. Conopida și varza de Bruxelles (crucifere) ajută la creșterea nivelelor de glutation. Cruciferele ajută în detoxifiere şi în funcţionarea optimă a ficatului.
Sănătate mintală: Șofranul este un condiment benefic cu efecte antidepresive, de susţinere a memoriei, scăderea apetitului.
Imunitate și infecții: Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți consolida sistemul imunitar este să-ți crești nivelul de Vitamina D. Ouăle sunt o modalitate excelentă de a încorpora vitamina D în dieta dvs.
Neurohormoni: pentru bărbați și femei, testosteronul este esențial pentru simțul tău de energie, motivație, dispoziție, memorie, libidou. Zahărul conduce la scăderea nivelelor de testosteron. Consumul de rodie creşte nivelele de testosteron.
Diabet: Combinația de nivele crescute de zahăr în sânge, pre-diabet sau diabet, excesul de greutate, crește riscul pentru probleme de memorie. Scorțișoara ajută la stabilizarea glicemiei și la reducerea poftei de mâncare.
Somn: lipsa de somn este asociată cu creşterea riscului de leziuni neuronale. Sucul de vișine conţine melatonină, hormonul care ne ajută să dormim.
O dietă sănătoasă și echilibrată – încorporează alimentele listate în mnemonicul Bright Minds- exerciţii regulate, un regim cu suplimente bun pentru susținerea deficiențelor nutriționale, a creierului și corpului sunt acțiuni pe care le puteți întreprinde pentru a susţine memoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *