PATRU MODURI PRIN CARE CIOCOLATA POATE SUSTINE SANATATEA CREIERULUI

Iubitorii de ciocolată de pretutindeni sunt încântați să știe că unele tipuri de ciocolată pot fi foarte bune pentru sănătatea creierului. Ciocolata, în forma sa naturală, nu este un aliment rău. Zahărul și alte substanțe chimice care intră în bomboanele de ciocolată comerciale le fac atât de nesănătoase.
În schimb, ciocolata neagră are proprietăți care promovează sănătatea, care susțin o dispoziție psihică pozitivă si capacitatea de a gândi clar.
Majoritatea batoanelor de ciocolată sunt pline de ingrediente nesănătoase precum zahăr, lactate și arome sintetice – anulând practic beneficiile ciocolatei.
Ciocolata este obținută din semințele de copac din planta tropicală Theobroma cacao. Timp de secole, ciocolata neagră a fost onorată pentru calitățile sale vindecătoare și medicinale. Aztecii și mayașii antici fabricau o formă de bere facuta din fasole naturală de cacao; credeau că oferă forță și energie. Când europenii au adus cacao din America pentru prima dată, au folosit-o ca un tonic universal pentru a trata zeci de afecțiuni de sănătate in special insomnia. Europenii, au denumit o dată ciocolata drept „hrana zeilor”.
Iatapatru moduri în care ciocolata stimulează creierul și corpul :
• conţinut bogat de flavonoide (substanțe care cresc fluxul de sânge);
• nivele crescute de antioxidanți pentru combaterea cancerului ;
• conţinut crescut de fibre ;
• conţinut de magneziu, fier, zinc.
În plus, ciocolata conține feniletilamină (PEA), care este un compus psiho-activ. Acționează ca un stimulent care te face să te simți cu adevărat bine atunci când îl mănânci. Ciocolata crește, de asemenea, serotonina, neurotransmiţătorul din creier care vă transmite mesajul „nu vă faceți griji, fiți fericit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *