5 INSTRUMENTE DIFERITE PENTRU A REDESCOPERI BUCURIA SARBATORILOR

Folosiți aceste 5 instrumente pentru a redescoperi bucuria sărbătorilor!

1. Practicați recunoștința. Știați că practicarea recunoștinței provoacă schimbări reale în creierul dvs. care îmbunătățesc funcția creierului și vă fac să vă simțiți mai bine? Când îți atragi atenția asupra lucrurilor pentru care ești recunoscător în viața ta, creierul tău funcționează mai bine. Cercetările au demonstrat că persoanele care exprimă recunoștința în mod regulat sunt mai sănătoase, mai optimiste, fac mai multe progrese către obiectivele lor, au un sentiment mai bun de bunăstare și sunt mai utile pentru ceilalți. Iată un exercițiu: în fiecare zi scrieți cel puțin cinci lucruri pentru care sunteți recunoscători. Obiceiul de a scrie ajută la consolidarea lor în creierul tău. Atunci trăiește bucuria pe care o poate aduce recunoștința.

2. Oferă-ţi o pauză. Experții spun că sărbătorile îi pot face pe oameni să se simtă scăpați de sub control – la mila tradiției sau a așteptărilor. Dar ai un cuvânt de spus. Cheia este să preluați controlul asupra sărbătorilor, în loc să le lăsați să vă controleze. Spune „nu” evenimentelor și activităților care nu sunt importante pentru tine. Fii conștient de ceea ce faci, cum îți petreci timpul și energia. Nu faceți fără gânduri lucrurile la fel, doar pentru că așa le-ați făcut întotdeauna. Dacă ceea ce faci nu te face fericit și provoacă stres, este timpul să faci ceva diferit.

3. Fii sincer cu tine însuți. Dă-ți seama ce îți aduce într-adevăr pace și bucurie – nu ceea ce crezi că ar trebui să iubești sau ce crezi că ar trebui să-ți aducă bucurie. Dacă vă place cu adevărat să trimiteți carduri de vacanță, faceţi-o! Dacă nu sunteți foarte pasionat de petreceri, a spune « nu » la a cincea petrecere în aceeaşi săptămână asta înseamnă a spune « da » pentru mai mult timp pe care să-l petreci făcând lucrurile care vă aduc fericire.

4. Voluntariat. Sărbătorile sunt de obicei un moment în care toată lumea este concentrată asupra familiilor și prietenilor. Sărbătorile sunt, deasemenea, un moment minunat în care să vă concentrați pentru a oferi timpul dvs celor care au probleme. Cercetările arată că voluntariatul nu doar că reduce stresul, ci crește starea de sănătate și fericire. Ajutarea celorlalți este un mod fantastic de a vă ajuta pe voi înșivă. Vă poate aduce foarte multă bucurie să știți că faceți diferența! Deszăpeziţi drumul unui vecin în vârstă, donați haine la adăpostul pentru femei abuzate, lucrați câteva ture la banca locală de produse alimentare, sponsorizați un adăpost de animale sălbatic sau donați câteva cadouri unei organizații de caritate pentru copii și familii.

5. Fiți atenți la limbaj. Fii atent și conștient că modul în care vorbești cu tine și cu ceilalți îți îmbunătățește starea de spirit! Gândurile îți pot face mintea și corpul să se simtă bine sau rău. Îți poți antrena gândurile să fie pozitive și pline de speranță. Puteți alege gânduri bune și să vă simțiți bine sau puteți alege gânduri rele și să vă simțiți rău. Cercetările au arătat că este imposibil să fii înfricoșător și apreciat în același timp, așa că data viitoare când te vei regăsi într-o tiradă negativă față de tine sau de altcineva, inspiră profund, îndreaptă-ți gândurile spre ceea ce ești recunoscător şi către persoanele pe care le apreciezi în viaţa ta. Lăsați-vă corpul și mintea să simtă liniștea și bucuria sezonului de sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *