Zi de zi

BACOPA MONIERI

Este o planta binecunoscuta pentru diversele ei binefaceri si pentru utilizarea ei in medicina ayurvedica. Creste in special in zonele tropicale. Mediul ei propice de a se dezvolta este mediul umed similar plantelor acvatice ce pot creste si in acvarii.
De-a lungul timpului Bacopa Monieri a fost studiata pentru o varietate de motive incluzand:
Dezvoltarea memoriei;
• Reducerea starii de anxietate;
Tratarea epilepsiei;
De fapt studii recente au evidentiat ca poate imbunatati semnificativ functiile creierului , reducerea anxietatii si stressului. Dintre cele mai importante beneficii ale plantei Bacopa Monieri mentionam:
1) Efect antioxidant – antioxidantii sunt acele substante cu rol protective la nivelul celulelor si care impiedica formarea radicalilor liberi , acele substante cu rol nociv, care pot conduce sapre afectiuni cornice, boli degenerative si chiar cancerul. S-a observant ca bacosidele – principalele componente din Bacopa Monieri au un p[uternic efect antioxidant si de neutralizare a radicalilor liberi. In plus s-a dovedit legat de capacitatea/rolul antioxidant al bacosidelor –ca este foarte puternic la nivelul creierului.
2) Imbunatateste functiile creierului. Studii efectuate atat pe animale cat sip e oameni au evidentiat efectele semnificative de imbunatatire a memoriei, a atentiei si de asemenea a dezvoltat abilitatea unei mai bune procesari a informatiei la nivel visual.
3) Atenueaza efectele ADHD-ului. Administrarea de Bacopa Monieri a contribuit la reducerea simptomelor de ADHD , diminuarea starilor de neliniste si imbunatatirea autocontrolului. Totusi legat de aceasta tema sunt asteptate rezultatele de confirmare ale unor noi studii.
4) Contribuie la reducerea nivelelor de stress si anxietate. Contribuie la imbunatatirea starii generale, a bunei dispozitii concomitent cu reducerea nivelelor de cortizol.
5) Contribuie la reducerea presiunii sanguine (a fluxului de sange in artere). Rezultate preliminare ale unor studii sunt extreme de incurajatoare , dar de asemenea se asteapta rezultate de la noi studii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *