BUSUIOC SFANT

Ce este Busuiocul Sfant / HOLY BASIL?

Sfântul busuioc sau Ocimum tenuiflorum, este o plantă cu frunze verzi, originară în India. Este deosebit de popular pentru utilizarea sa în medicina ayurvedică, unde funcționează ca un adaptogen sau o substanță care ajută organismul să se echilibreze atunci când este expus la stres sever.
Numele local al busuiocului sfânt este „tulsi”, care poate fi tradus la „cel incomparabil”. Acest lucru este în mod deosebit de înțeles deoarece planta de busuioc sfânt influențează pozitiv sănătatea oamenilor în mai multe moduri nu doar in una singura, ceea ce îl face aproape „incomparabil” cu alte plante.
De mai bine de 5000 de ani, tulsi, aka tulasi, a fost prețuită în India de către hinduși ca fiind una dintre cele mai sacre plante – este manifestarea plantei Lakshmi, zeița hindusului prosperității și averii. De fapt, potrivit legendei, se remarcă chiar că o singură frunză de busuioc sfânt are mai multă valoare decât aurul atunci când cântărește împotriva puterii lui Lakshmi.
2. Judecând după cum busuiocul sfânt poate influența pozitiv procesele importante ale corpului, nu este o surpriză faptul că este venerată până în prezent ca un fel de „regina ierburilor”.
3.Astăzi, numărul de produse de busuioc sfânt disponibile pe piață crește, ceea ce vă poate ușura faptul de a beneficia din plin de efectele aceastei plante. Unul dintre aceste produse este suplimentele de busuioc sfânt. Acestea sunt făcute cu extracte de busuioc sfânt și sunt disponibile în mai multe variantre din care mentionam varianta lichida, capsulele sau tabletele.

Cum puteți beneficia de suplimentele de busuioc sfant?
Bazându-se pe numeroasele beneficii posibile ale busuiocului sfânt, aceasta poate reprezenta una dintre cele mai impresionante plante din ”regatul plantelor”. Utilitatea sa în domeniul medicinei ayurvedice nu cunoaște limite, deoarece întreaga plantă poate fi utilizată pentru diferite afectiuni. Unele dintre beneficiile pe care le puteți obține de la suplimente de busuioc sfânt includ:

• Ajută la diminuarea stresului și anxietății – Busuiocul sfant este bine cunoscut pentru proprietățile adaptogene, care pot ajuta organismul uman să facă față când este expus la medii stresante. Într-un studiu efectuat pe animale în 2007, s-a descoperit că busuioc sfânt conține ocimumozide și ocimarină, doi compuși care au proprietăți puternice anti-stress.

Susține sistemul imunitar – se crede că busuiocul sfant este deosebit de util pentru combaterea infecțiilor datorită proprietăților sale puternic antibacteriene, antivirale și antifungice. Un studiu din 2011 a constatat că busuiocul sfânt stimulează sistemul imunitar prin creșterea citocinei și a eficacității celulelor imune în generarea răspunsurilor de tip imun (pe linia imunitatii);

Un bun efect hepatoprotector – Busuiocul Sfânt poate fi capabil să inhibe deteriorarea indusă de toxine în ficat datorită proprietăților sale de stabilizare la nivelul membranelor. Un studiu pe animale din 2011 arată că sfântul busuioc poate imipedica depunerile de grasime la nivelul ficatului , precum si marirea acestuia.

Ajută la calmarea durerilor si inflamatiilor – Conform unui studiu din 2015, busuiocul sfânt are proprietăți de tip analgezic, antiinflamator și antipiretice. Datorita acestor proprietati poate contribui la atenuarea artritei și durerilor articulare.

Poate ajuta la reducerea simptomelor diabetului – Busuiocul sfant este remarcat pentru a reduce simptomele diabetului, ajutând la controlul creșterii în greutate și al colesterolului și la reglarea nivelului ridicat de zahar din sânge.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *