CACAO

Binecunoscuta cacao provine din boaba copacului de cacao Theobroma, nativ din America Centrală și de Sud. Pudra de cacao stă la baza tuturor produselor din ciocolată. Stimulează eliberarea feniletilaminei (PEA) în sânge, care stimulează concentrarea și conștientizarea, și de anandamidă (molecula fericirii), ce crește starea generală de bine. Cacaoa este o sursă de tritopan, precursorul serotoninei, dar și de teobromină, compus ce stimulează circulația sângelui timp de aproximativ 2 ore la nivelul anumitor regiuni din creier, îmbunătățind astfel memoria și cogniția și prevenind degenerarea neuronală. Boabele de cacao sunt unele dintre cele mai bogate surse disponibile de antioxidanți, reducând radicalii liberi care în mod normal cauzează daune la nivelul creierului și corpului nostru. Totuși, cacaoa și ciocolata nu sunt același lucru. Felul cum este procesată cacaoa face diferența în obținerea beneficiilor sale de stimulare a functiilor creierului. Doza recomandată de flavanoli din cacao, pentru beneficiile lor cognitive, este de 500-1000mg pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *