CAFEAUA POATE FI BUNA PENTRU TINE?

Care sunt principalele beneficii ale cafelei?

Mai multe studii controlate la om au arătat că cofeina îmbunătățește memoria de lucru și vigilența la adulții sănătoși, precum și starea de spirit, nivelurile de energie, timpul de reacție și acuitatea generală. Este, de asemenea, una dintre puținele substanțe naturale dovedite că ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul (cel puțin temporar).

Cum ar fi bine sa fie consumata cafeaua?

Un studiu recent de la Universitatea Jefferson din Philadelphia sugerează că cafeaua fierbinte ar putea fi mai sănătoasă decât cea la rece, deoarece conține mai mulți antioxidanți.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că nivelurile de pH (aciditate) ale cafelei fierbinți au fost similare cu cele ale cafelei preparate la rece, contracarând ipotezele că preparatul rece este mai puțin acid și, prin urmare, este mai puțin probabil să provoace arsuri la stomac.

Care ar fi un consum optim/decent de cafea zilnic?

Cafeaua este bună – consumată cu moderaţie. Cafeaua conține substanțe nutritive importante, inclusiv riboflavină (vitamina B2), niacină (B3), acid pantotenic (B5), magneziu, mangan și potasiu. Este, de asemenea, cea mai mare sursă medie de antioxidanți din dieta occidentală – depășind atât fructele, cât și legumele. Totuşi prea multă cofeină poate duce la insomnie, poate provoca tulburări de stomac, crește anxietatea și crește tensiunea arterială.
Și urmăriți ce adăugați în cupa de cafea. Cafeaua neagră este sănătoasă – și unii aditivi nutriționali ar putea avea sens, dar este ușor să ratați grăsimile și zaharurile adăugate ascunse în băuturile preparate de cafenea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *