CARE SUNT CEI MAI IMPORTANTI NUTRIENTI PENTRU MEMORIA TA

Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni îmbătrânesc mai grațios decât alții? Este oare doar o chestiune ce ține de genetică? Sau se datorează faptului că au preferat integramele în favoarea Sudoku?  Sau poate că este din cauza faptului că s-au născut într-o marți…noaptea…cu lună plină? Secretele longevității lasă cercetătorii și medicii nedumeriți de secole. Cu toate că procedurile universale – exercițiu fizic constant și un somn de calitate – ajută la reducerea efectelor îmbătrâniri, un leac pentru demență și probleme cronice ale memoriei încă așteaptă să fie descoperit.
Unul dintre cele mai bune moduri de a preveni îmbătrânirea prematură este o alimentație corespunzătoare, mai ales consumul nutrienților concepuți special pentru a-ți susține memoria și a-ți păstra mintea ageră și eficace. Dar chiar și dacă ai cea mai sănătoasă dietă, vor exista întotdeauna deficiențe în nutriție dacă te rezumi la mâncare și alimente. De aceea suplimentele mai sunt numite și suplimente nutritive sau alimentare, deoarece sunt făcute să îți completeze regimul cu nutrienții care îți lipsesc atunci când consumi doar alimente și în special nutrienți care sunt destinați îmbunătățirii memoriei.
Dar într-un magazin plin de suplimente care pretind a fi cele mai bune, care sunt cu adevărat cele mai bune pentru memoria ta?
Iată cele 5 cele mai bune, concentrate, biodisponibile și provenite din surse naturale nutriente care, studiate clinic, îmbunătățesc memoria.
1. FosfatidilSerina (FS)
Apare natural în toate celulele, fiind un element fundamental universal pentru sistemul de membrane ce face celulele să funcționeze. În studiile clinice de tipul dublu-orb, fosfatidilserina a sporit capacitatea participanților de a-și aminti nume, fețe, cuvinte și numere și a îmbunătățit fluența în vorbirea acestora. Fosfatidilserina este cel mai des studiat nutrient pentru a avea aceste benificii decât oricare altul.
2. Huperzine A
Extrasă din Huperzia Seratta (mușchi licheni), o plantă medicinală tradițională chinezească, această substanță sporește activitatea sistemului de neurotransmițători ai acetilcolinei, care joacă un rol esențial în îmbunătățirea abilității de stocare a memoriei dar și de recuperare a acesteia.
3. Vitamina D3
Suficiența (5000 UI) de vitamină D3 favorizează dispoziția sănătoasă, funcțiile cognitive, activitatea cardiovasculară, sistemul imunitar, forța oaselor și a mușchilor, dar și alți indicatori importanți ai vitalității per ansamblu. Vitamina D3 oferă beneficii pentru numeroase alte procese ce stimulează îmbătrânirea în mod sănătos.
4. ADH-ul și EPA-ul
Acizii grași saturați din Omega-3, ADH și EP, sunt fundamentali pentru structura și funcționarea tuturor membranelor celulare, în special a celor neuronale. ADH-ul facilitează de asemenea activitatea celulelor nervoase realizând conexiuni funcționale (sinapse) și îți menține atât memoria sănătoasă cât și activitatea cognitivă per total.
5. Gingko Biloba
Acest extract de plante foarte căutat și studiat favorizează un flux sanguin sănătos, ceea ce este crucial pentru funcționarea optimă a creierului. De asemenea, combinația unică de antioxidanți și de protectori pentru vasele sanguine din Gingko ajută creierul să se apere de toxine în timp ce stimulează claritatea psihică per total.

  • Acetilcolina este un neurotransmitator care stimuleaza neuronii. Este indispensabila procesului de memorare si este implicata in miscarea voluntara a muschilor. Alimentele bogate in acetilcolina sunt: galbenusul de ou, alunele, germenii de grau, ficatul, carnea, pestele, laptele, branza si legumele verzi (broccoli, salata, spanac, varza).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *