CE SUNT DHA-UL SI EPA SI CAT DE IMPORTANTI SUNT EI PENTRU BUNA FUNCTIONARE A CREIERULUI NOSTRU?

De Ce Sunt DHA-ul și EPA-ul Esențiali Pentru o Funcționare Optimă a Creierului nostru?

S-a dovedit științific faptul că creierul are nevoie de anumite tipuri de acizi grași esențiali din Omega 3, cum ar fi DHA-ul (docosahexaenoic acid) și EPA (eicosapentaenoic acid), pentru a funcționa în condiții optime. Aceste grăsimi sunt numite esențiale cu un motiv – corpul nostru are nevoie de ele, și singurele modalități de a face rost de ele este prin mâncare sau cu ajutorul suplimentelor alimentare.
Dar ce altceva ne spun studiile științifice despre felul cum acizii grași din Omega 3 pot contribui la sănătatea noastră?

Iată un rezumat la câteva descoperiri interesante:

Îmbunătățirea Stării de Spirit

Noi cercetări publicate în Jurnalul de Biologie Psihiatrică au dovedit că acizii grași din Omega 3 pot contribui la ridicarea moralului. Cercetătorii au constatat că inflamațiile au fost asociate cu stări emoționale proaste și au descoperit că acizii grași din Omega 3 au avut un impact considerabil asupra inflamațiilor datorate problemelor de dispoziție. Majoritatea participanților care au luat Omega 3 s-au simțit mai bine după doar două săptămâni.

Susținerea Memoriei

Cercetătorii din Insula Rhode au studiat 819 de bărbați și femei, dintre care 117 luat suplimente pe bază de ulei de pește. Aceștia au descoperit că cei care consumau uleiul de pește au avut scoruri mai bune la testele de memorie și de gândire față de ceilalți. De asemenea, creierele participanților ce foloseau suplimentele erau mai mari decât cele ale participanților care nu consumau ulei de pește, în special în două părți ale creierului esențiale memoriei și gândirii. În general, un creier mărit este semnul sănătății cognitive.

Favorizarea concentrării

Într-un studiu publicat în jurnalul Neuropsihofarmacologic s-a descoperit faptul că acizii grași din Omega 3 au ajutat la îmbunătățirea abilităților de concentrare la copii. Participanții care au primit suplimentul pe bază de Omega 3 au fost descriși ca fiind mai atenți, de către părinții acestora.

Ce să cauți atunci când îți alegi un supliment pe bază de Omega-3

Dacă îți dorești să ai parte de beneficiile pentru îmbunătățirea sănătății tale pe care consumul suplimentelor cu ulei de pește ți le pot oferi, atunci fii atent la aceste sfaturi când îți cumperi Omega-3: Deoarece peștele poate acumula toxine cum ar fi mercur, dioxine și BPC (bifenilii policloruraţi) este foarte important ca produsul să fie puternic purificat. Uleiul de pește se strică repede; caută un produs care este fabricat după cele mai înalte standarde. Alege un produs care conține cantități mari de DHA și EPA (măcar 500mg de fiecare). Unele brand-uri de calitate inferioară duc lipsă de una sau de cealaltă, sau uneori chiar și de ambii nutrienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *