CATEVA ABORDARI CARE TE POT AJUTA SA IESI DINTR-UN IMPAS EMOTIONAL

Imaginează-ți că mașina ta ar rămâne blocată în noroi și nu poate înainta. Îți ridici pur și simplu mâinile și o lași să zacă acolo? Bineînțeles că nu.
Totuși, de multe ori oamenii își permit să rămână blocați într-un impas emoțional, fiind în general statici în viața de zi cu zi.
Urmareste cu atentie si vezi dacă vreuna din afirmațiile următoare ți se potrivește:

a) Zi de zi, nu aștept cu nerăbdare multe.
b) Munca mea a devenit previzibilă și plictisitoare.
c) Simt că scânteia din relațiile mele amoroase s-a stins.
d) M-am săturat să mă plâng de faptul că sunt stresat, obosit și neîmplinit.
e) Mă gândesc la schimbare, dar rămân blocat în procrastinare.
f) Simt că viața mea este dezechilibrată.
g) Nu-mi place situația vieții mele în prezent, dar nu știu nici ce îmi doresc de fapt.

Dacă macăr una din aceste afirmații ți se aplică, ești blocat într-un impas. Iar să fii blocat într-un impas nu e niciodată distractiv sau plăcut.
Pe lângă faptul că te simți nemulțumit de circumstanțele tale, să fii blocat într-un impas te face mai predispus la o dispoziție proastă și o gândire negativă – cele două lucruri ce te vor ține blocat pentru mai mult timp.
Deci, dacă vrei ca situația ta să se schimbe, tu trebuie să te schimbi.
Folosește-te de următorii  pași pentru un imbold de a ieși din blocajul emoțional chiar acum.

1. Examinează-ți nutriția
Și examineaz-o într-un mod onest. Bei destulă apă? Câte alimente sănătoase pentru creier alegi în fiecare zi? Consumi un probiotic de calitate? Cu alte cuvinte, asigură-te că începi prin a fi sănătos din interior.

2. Lucrează la corpul tău.
Nu e niciun secret că sportul eliberează endorfine ce ne fac să ne simțim bine. Și, pe lângă asta, ne oferă un loc în care putem să lămurim ceea ce este posibil să ne deranjeze. Nu este momentul să te privești din inerior și să petreci timp pentru compătimire – mergi la alergat, înoată, fă ciclism, mergi pe jos, fă orice exercițiu fizic pe care îl preferi. Cu cât îți îmbunătățești sănătatea fizică, sănătatea ta mentală se va îmbunătăți de asemenea.

3. Evaluează-ți suplimentele.
Este deja bine stabilit faptul că suplimentele potrivite îți pot ajuta corpul într-o varietate de moduri. Dacă ai același regim de suplimente de ceva timp, sau dacă nu iei nici un fel de suplimente și nu te simți echilibrat(a) emoțional, nu ai o stare de spirit pozitivă și nu te bucuri de o minte și un fizic liniștite, e timpul să schimbi lucrurile.

4. Schimbă-ți total perspectiva
Așa POȚI să îți schimbi viața prin a-ți schimba modul de gândire. Puterea stă în a-ți provoca vechea perspectivă – focusându-te pe ceea ce este pozitiv. Vizualizează-ți circumstanțele ca pe o oportunitate de a evolua, decât ca un fel obstacol. După cum spunea cineva odată ”Furtunile fac rădăcinile copacilor mai puternice”…

5. Setează-ți obiective realizabile.
Dacă te afli într-un impas emoțional, există șanse să faci lucrurile / sa ”operezi” în aceleași moduri de o bucată bună de timp. Să încerci să schimbi tot ceea ce vrei să schimbi peste noapte este pur și simplu irealist.
Este ușor să te simți copleșit de cantitatea de schimbare necesară pentru a ieși dintr-un blocaj – ceea ce te poate face să rămâi în situația în care ești. Succesul vine mult mai ușor dacă îți setezi obiective mici, gestionabile și realistice.

6. Exersează-ți recunoștința.
Știai că exersarea recunoștinței produce schimbări majore în creierul tău ce îmbunătățesc procesele cerebrale și te fac să te simți cu mult mai bine? Dacă vrei ca mintea ta să funcționeze mai bine, încearcă să fii recunoscător pentru lucrurile bune din viața ta. Să îți notezi gândurile de recunoștință este o modalitate prin care poți face ca exercițiul să aibă mai mult impact. Spune-le oamenilor dragi ție cât de recunoscător ești să îi ai în viața ta; va îmbunătăți atât starea lor cât și pe a ta.

7. Găsește motive să râzi.
În fiecare zi. Treci prin probleme atunci când te simți captiv în ele, ascultă un podcast amuzant, sari pe o trambulină împreună cu copii tăi, vizionează comedia despre care tot auzi, roagă-ți prietenii să îți spună cele mai bune glume pe care le au. Râsul te face să te simți bine și aduce beneficii sănătății tale.

8. Alege o companie de calitate
Oamenii sunt contagioși. Trebuie să ne înconjurăm de oameni ce vor avea un efect pozitiv asupra sănătății și longevității noastre. Comunitatea – sau tribul tău, cum ne place să îl numim – este absolut necesară. Ai nevoie de oameni care te vor împinge de la spate, învăța și ghida. Apelează la prietenii și vecinii tăi, și caută oameni care au o influență pozitivă.
Să te oferi voluntar pentru o cauză în care crezi este o altă modalitate prin care îți poți găsi prieteni care gândesc la fel. Te va ajuta, de asemenea, să găsești ceva la care să speri, ceva care să te facă să te simți bine și, de multe ori, o perspectivă pozitivă asupra vieții.

 

DEX –  Procrastinarea este un comportament caracterizat prin amânarea acțiunilor sau a sarcinilor pentru mai târziu.

Vezi si: https://ro.wikipedia.org/wiki/Procrastinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *