CATEVA ASPECTE IMPORTANTE LEGATE DE SUPLIMENTELE PE BAZA DE TURMERIC SI CURCUMINA

Deși adesea folosite alternativ, cuvintele curcumină și turmeric descriu de fapt două lucruri diferite. Turmericul este un condiment de culoare galben-portocalie, înrudit cu ghimbirul, ce se găsește în curry, pe când curcumina este un compus chimic ce apare în mod natural în turmeric.
Există trei mari categorii de curcumină – curcumină, demetoxicurcumină și bisdemetoxicucrumină – substanțele ce sunt responsabile pentru utilizarea rădăcinii de turmeric în medicina tradițională de peste 4,000 de ani. Știința modernă a studiat intens aceste tipuri de curcumină (tehnic, curcuminoizi, polifenolici) și a stabilit calitățile puternic antioxidante și antiinflamatorii împreună cu o multitudine de alte acțiuni benefice.
Nu este greu să găsim cercetări ce demonstrează beneficiile curcuminei aduse sănătății, incluzănd beneficiile aduse sănătății cardiovasculare, sănătății cognitive și a celei de dispoziție. Cu toate acestea, au un defect fatal: sunt absorbite în cantitate foarte mică atunci când sunt ingerate. De fapt, suplimentele și pulberile obișnuite pe bază de curcumină pot fi absorbite atât de greu încât nicio cantitate de curcumină nu este găsită în sânge – ceea ce înseamnă că nu există niciun fel de beneficiu semnificativ pentru minte și corp.
În plus, există foarte puțină consecvență în ceea ce privește controlul calității suplimentelor pe bază de curcumină. Cercetări realizate de ComsumerLab.com au constatat că mai mult de 20% din suplimentele pe bază de curcumină și turmeric pe care le-au selectat pentru evaluare au furnizat mai puțin de 15% din cantitatea promovată de compuși chimici.
Daca esti in cautarea unui supliment bun pe baza de curcumina, ar trebui ca din aceasta categorie de suplimente sa le urmaresti pe cele pe baza de ”extract de curcumina optimizat”. Acest tip de supliment reprezinta  o formulă revoluționară optimizată pentru a livra curcumina către țesuturile țintă, prin cerințele esențiale ale biodisponibilității de permeabilitate, solubilitate și stabilitate. Această îmbunătățire dramatică a absorției pe cale orală este verificată prin studii realizate pe oameni.
De asemenea, un studiu clinic de tipul triplu-orb a demonstrat beneficii importante aduse creierului de catre extractul de curcumina standardizat: conservarea memoriei de lucru, îmbunătățirea stării de calm și a „interconectivității” (aproximativ echivalentul satisfacției depline) atunci când ne aflăm sub presiune psihică, și o tendință mai scăzută de a prezenta oboseală fizică cauzată datorată acestor provocări. În acest studiu grupul tratat cu extract de curcumină a prezentat de asemenea beneficii cardiovasculare, prin reducerea nivelului de colesterol total și a celui de tip LDL, mai mari din punct de vedere statistic decât grupul tratat cu placebo.
Așadar, dacă sunteti în căutarea unui supliment ce stimulează starea de calm si vigilenta, care sa va sprijine memoria de lucru atunci când sunteti sub presiune psihică și de asemenea care sa va protejeze creierul și corpul prin antioxindanții puternici pe care îi conține, o buna optiune este sa va indreptati catre suplimentele pe baza de extract standardizat de curcumina. In general se recomanda administrarea unei capsule capsule (400/500 mg) de 1-2 ori pe zi , intre mesele principale sau dupasfaturile specialistului nutritionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *