CE ESTE DMG (DIMETYLGLICINA)

DMG (dimetylglicina) este cunoscuta de asemenea ca acid pangamic sau vitamina B 16. S-a evidentiat in timp in cadrul industriei suplimentelor pentru efectele de imbunatatire a functiilor creierului, de reducere a stressului si de asemenea efect protective la nivelul inimii.

DMG (Dimetylglicina) a fost descoperit(a) in anul 1943 si ulterior a fost pus ape piata ca supliment in anul 1974. Este derivat asa dupa cum indica si numele din aminoacidul glicina.

In alimentatia de zi cu zi se gaseste in special in drojdie, orezul brun integral, seminte de dovleac si seminte de susan.
La inceputurile sale , DMG (dimetylglicina) a devenit cunoscuta si a fost foarte utilizata in spatial fostei Uniuni Sivietice unde a devenit foarte rapid populara datorita efectelor de reducere a oboselii precum si datorita abilitatii sale de a mari rezistenta organismului la efort. A fost in special folosita de cosmonautii din spatiul sovietic , dar si de sportivi.
Principalele efecte ale DMG (dimetylglicina) sunt:

· Imbunatatirea performantelor sportive;
· Imbunatatirea activitatii la nivelul creierului;
· Cresterea nivelului oxigenarii cu sange la nivelul tesuturilor si de asemenea la nivelul creierului;
· Diminuarea starilor de depresie;
· Reducerea stresului;
· Promoveaza sanatatea la nivel cardiovascular si de asemenea contribuie la scaderea riscului de atac de cord;
· Contribuie la imbunatatirea si sustinerea sistemului imunitar;
· Puternic efect antiimbatranire;
· Premise incurajoatoare legate de persoanele ce sufera de autism– aici sunt asteptate noi studii de confirmare ale unor rezultate obtinute anterior;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *