CE ESTE SAMe SI CUM VA POATE IMBUNATATI ACESTA STAREA DE BINE?

Ai experimentat vreodata una din urmatoarele stari?

Sa te simti fara energie?
Simti – legat de corpul tau – ca nu functioneaza cum cum ti-ai dori?
Nu ai o atitudine pe deplin pozitiva legata de viata?

Dacă ați răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, vă recomandăm să încercați SAMe. Poate ca nu ati mai auzit pana acum de SAMe.
SAMe (S-adenozil-metionină, pronunțată „sami”) este o molecula care se gaseste in aproape toate tesuturile si fluidele din organism. Este organic produsă în corpul nostru din aminoacidul metionină în prezența cofactorilor
B12 și folat și este esențială pentru sănătatea creierului și a corpului.
Nivelele ridicate de SAMe contribuie atat la dobandirea unei stari mentale foarte bune, precum si la sanatatea articulațiilor; de asemenea SAMe joacă a rol în sinteza:
Neurotransmițătorilor – foarte importanti pentru funcționarea optima a creierului;
Melatonina, foarte importantă pentru un somn linistit;
Fosfolipidelor – componente cheie ale membranelor celulare;

În plus, joacă un rol-cheie în procesul biologic numit metilare.
Metilarea este un proces cheie care este esențial pentru aproape toate sistemele corpului dumneavoastră și acesta se produce la nivelul corpului de miliarde de ori în fiecare secundă. Metilarea este un proces prin care corpul se apara singur de degradarea care are loc la nivel celular. Ajută la producerea si repararea ADN-ului Dvs. zilnic, contribuie la inlaturarea/filtrarea compușilor nesănătoși care pot deteriora vasele de sânge, ajută la reciclarea moleculelor care sunt necesare pentru detoxifiere, contribuie la menținerea unei stări de spirit bune și are efect antiinflamator si de protectie a articulatiilor.
Și de asemenea fara SAMe (S-adenozil-metionina), nu ar putea exista un proces de metilare așa cum dupa cum il stim.
Îmbătrânirea naturala, consumul anumitor medicamente, toxinele, stress-ul zilnic și alte diverse incoveniente de tip nutritional din cadrul dietei Dvs. (cum ar fi consumul redus de proteine) pot reduce rezervele de SAMe ale organismului și in acelasi timp sa contribuie la diminuarea productiei naturale de SAMe a corpului.

Suplimentele pe baza de SAMe pot creste nivelele de glutation (un antioxidant important), de asemenea de fosfatidilcolina (care ajuta la metabolizarea grasimilor) si de asemenea de melatonina.

In cadrul unor studii si observatii facute pe termen mai indelungat NU S-AU SEMNALAT efecte secundare importante. Un grup restrans de persoane a semnalat dureri de cap, greturi si tulburari digestive la administrarea unor doze foarte ridicate de SAMe (S-adenozil-metionine).

Persoanele care sufera de depresie sau afectiune bipolara trebuie sa consulte in mod obligatoriu medicul daca doresc sa isi administreze acest supliment.

SAMe se va administra tot timpul pe stomacul gol.

In general se recomanda a se administra un comprimat de 400 mg de 1-2 ori pe zi (in prima saptamana) dupa care dozapoate fi crescuta pana la 4 comprimate a cate 400 mg pe zi. Este foarte important si sfatul medicului inainte de a se incepe administrarea acestui supliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *