CE ESTE VINPOCETINA?

Din planta periwankle cunoscuta sub numele latin de ”Catharanthus roseus” deriva produsul remarcabil numit vinpocetine. Peste 50 de studii clinice in care au fost inclusi peste 1300 de subiecti au aratat ca administrarea de vinpocetina stimuleaza memoria, imbunatateste performanta cognitiva, acuitatea mentala si starea de constienta. Vinpocetina are efecte remarcabile in marirea viabilitatii celulelor rosii sanguine, imbunatatirea circulatiei cerebrale, promovarea utilizarii oxigenului si optimizarea nivelelor energetice la nivelul creierului. Vinpocetina mareste transportul glucozei la nivelul creierului. Vinpocetina are un efect protector impotriva hipofizei fiind utila mai ales in conditii de mediu cu concentratii reduse de oxigen.
De urmarit: suplimentele vor prezenta pe eticheta compusul vinpocetina (cunoscut si ca etilapovincaminat).
Dozare: 5mg vinpocetina de trei ori pe zi este suficienta pentru imbunatatirea performantei fizice memoriei.
Contraindicatii: nu trebuie utilizata simultan cu inhibitori MAO sau alte antidepresive.
Cercetările sugerează că vinpocetina poate îmbunătăți performanța cognitivă și de asemenea ca ajuta in cazul pierderilor de memorie pe termen scurt, situatii pe care unele persoane le experimenteaza in situatii de stres puternic precum si in perioade de îmbătrânire. Studiile efectuate pe animale au arătat că vinpocetina crește semnificativ parametrii circulatorii, inclusiv fluxul sanguin cerebral total.
Vinpocetina este un compus derivat din vincamina, un alcaloid care se găsește în mod natural în semințele de periwankle. Vinpocetina susține metabolismul creierului prin creșterea sintezei cerebrale a ATP („moneda” universală a energiei), îmbunătățind metabolismul creierului prin îmbunătățirea utilizării oxigenului și eliberarea neurotransmițătorului modulant în zonele asociate cu memoria.
• La un adult, fluxul sanguin cerebral este în mod obișnuit de 750 mililitri pe minut sau de 15% din debitul cardiac;
• Vinpocetina îmbunătățește fluxul sanguin cerebral prin dilatarea vaselor de sânge și prin reducerea vâscozității sângelui;
• Vinpocetina sporește metabolismul cerebral, ajutând la menținerea unui flux sanguin sănătos și a utilizării oxigenului.
• Nu s-au observat efecte toxice la utilizarea vinpocetinei la niveluri mult mai mari decât cele recomandate pentru acest produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *