CE SUNT DMG SI TMG?

DMG este cunoscut ca dimetilglicina, acid pangamic sau chiar in unele lucrari ca vitamin B15. Nu este considerate o vitamin intrucat rolul acesteia in dieta nu este absolut necesar.
Actioneaza in genul antioxidantilor , iar actiunea sa se apropie cel mai mult de vitamin E. Actiunea acestui compus este potentate daca este luata in combinatie cu vitaminele A si E. Pe piata a aparut in urma cu mai multi ani in spatial sovietic , acolo produsul a fost foarte popular. Pe de alta parte in SUA nu a fost atat de popular, la un moment dat a fost chiar interzis la comercializarea pe piata de catre autoritati.
Se pare ca in ceea ce priveste carenta de DMG (Viutamina B15/ acid pangamic/dimetilglicina) studiile nu sunt prea clare dar converg spre tulburari nervoase, boli de inima, o insuficienta oxigenare a tesuturilor si tulburari de ordin glandular.
Daca cineva ar dori sa isi procure dimetilglicina din alimentatia de zi cu zi – sursele cele mai bogate sunt oferite de cerealele integrale, orezul brun integral, seminte de dovleac, seminte de susan precum si drojdia de bere.
Principalele beneficii ale suplimentarii dietei cu dimetilglicina (DMG) include:
• Sustine buna functionare a sistemului nervos;
• Poate accelera procesul de recuperarea dupa oboseala;
• Combate pofta pentru bauturile alcolice;
• Contribuie la inlaturarea mahmurelii;
• Sustine si imbunatateste sistemul imunitar;
• Mareste sinteza proteica (foarte important in cazul atletilor);
• Protejeaza impotriva poluantilor;
• Ajuta la tratarea simptomelor astmului si ale anginei;
• Protejeaza ficatul impotriva cirozei;
CUM AR TREBUI SA IMI ADMINISTREZ DMG (DIMETILGLICINA)?
Multe din suplimentele de pe piata sunt sub forma de comprimate de 50 mg. O doza utila ar fi de 50-150 mg zilnic aceasta insemnand un comprimat de 50 mg de 1- maxim 3 ori pe zi. Momentele cele mai utile ar fi dimineata la micul dejun, apoi la masa de pranz si din nou la cina. Daca decideti sa luati doar de doua ori pe zi – cel mai indicat ar fi sa luati doar dimineata si seara / la micul dejun si respective la cina.
ESTE DMG (DIMETILGLICINA) TOXICA?
In general nu s-au semnalat situatii legate de toxicitatea dimetilglicinei (DMG). Au existat persoane care au semnalat greturi la administrare, dar s-a observant ca odata cu trecerea primelor ziler de administrare aceste simptome s-au estompat.
CINE AR TREBUI SA EVITE ADMINISTRAREA DE DMG?
Persoanele insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa evite administrarea de dimetilglicina (DMG). DE asemenea si cei care stiu ca au probleme cu rinichii ar trebui sa evite dimetilglicina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *