CELE MAI BUNE MODURI DE A VA MENTINE CALMUL

Te simți vreodată trist sau iritabil fără niciun motiv? Ai tendința să îţi faci griji sau ai gânduri persistente anxioase? În mare măsură, starea ta mentală este afectată de chimia creierului tău. Creierul folosește diverse substanțe de mesagerie (neurotransmițători) pentru a regla starea de spirit, comportamentul și alte funcții mentale. Când emițătorii creierului dvs. sunt echilibrați, puteți gândi mai clar, vă simțiți mai fericiți și experimentați o stare de bine. Un echilibru adecvat al nivelelor de neurotransmiţători este esențial pentru a menţine sănătatea creierului.
Stres bun / Stres prost. Contrar credinței populare, nu tot stresul este rău. Un pic de stres este bun, deoarece vă poate motiva să vă atingeți obiectivele. Stresul la nivel scăzut vă poate ajuta la rezolvarea problemelor și adaptarea la provocările cotidiene.
Stresul devine o problemă atunci când este intens, recurent sau rămâne nesoluționat pe o perioadă mai lungă de timp. În acel moment, stresul te afectează și poate deveni dăunător sănătății tale. Prea mult stres poate produce:
– frică, anxietate, îngrijorare, emoție irațională ;
-diminuarea funcțiilor mentale;
-dezechilibre hormonale;
creștere în greutate ;
vulnerabilitate crescută la boli.

Din păcate, atunci când oamenii experimentează nivele de stress crescut în viața lor, ei apelează frecvent la modalități nesănătoase de a face față : consumul de alcool, droguri sau alimente nesănătoase. Deoarece există mai multe moduri în care stresul îți poate strica sănătatea, iată câteva sfaturi despre cum să rămâi calm în condiţiile unei vieţi ocupate :
-Odihnă suficientă. Lipsa de somn duce adesea la îmbolnăviri. Pentru a vă asigura că aveți energia de care aveți nevoie pentru a ține pasul cu un program agitat, vă recomandăm să dormiți 7-9 ore în fiecare noapte. Somnul este un mod eficient de a reduce stresul, de a te simți mai energizat și de a te concentra asupra lucrurilor pozitive din viața ta.
-Animalul tău de companie. Petrecerea timpului cu animalul de companie promovează calmul prin creșterea nivelului oxitocinei (hormon care reduce stressul) și scăderea producției de cortizol (hormon asociat cu stressul). Dacă aveţi un animal de companie care trebuie plimbat înseamnă că veți ieși afară pentru aer curat și soare, ceea ce vă poate scădea tensiunea arterială, vă poate reduce stresul și chiar vă va ajuta să pierdeți în greutate.

-Cercul de prieteni. Conexiunile sociale sunt incredibil de importante pentru sănătatea și bunăstarea dvs. generală. Nu subestimați niciodată puterea comunității. Obiceiurile de sănătate ale persoanelor cu care petreci timp pot avea un impact dramatic asupra propriei sănătăți. Înconjoară-te de oameni care sunt fericiți, optimisti și amabili.
-Alimentaţia sănătoasă. A face alegeri mai sănătoase în alimentația dvs. vă poate ajuta să vă ridicați starea de spirit și să creșteţi energia și concentrarea. Creierul tău necesită alimente bogate în vitamine, minerale esențiale și alți nutrienți pentru a susţine producţia de energie pe parcursul zilei. Datorită calității nutriționale slabe a așa-numitei diete standard americane (SAD), multe persoane nu primesc nutriție corespunzătoare din alimentele pe care le consumă. Pentru a ajuta la completarea decalajului nutrițional, este esențial să aveţi un aport de nutrienți care să îmbunătățească energia și să reducă stresul, cum ar fi:
Magneziu. Magneziul este un mineral esențial pentru toate celulele corpului și este fundamental pentru activitatea electrică a celulelor nervoase ale creierului și pentru funcționarea sănătoasă a trilioanelor lor de conexiuni informaționale (sinapsele). Sondajele efectuate de centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor indică o carență de magneziu să fie răspândită. Magneziul scade iritabilitatea şi promovează un comportament calm, echilibrat și focalizat mental.
Relora. Într-un studiu clinic, acest amestec brevetat de extracte de Magnolia officinalis și Phellodendron amurense a ajutat la scăderea anxietății ocazionale, a tensiunii, nervozităţii și îngrijorării. Relora® poate îmbunătăți nivelele de cortizol, reducând furia, oboseala, starea de spirit negativă și confuzia.

Extract de Tulsi. Tulsi (Ocimum sanctum) este o plantă care a fost folosită în Orient de peste 3.000 de ani. În tradiția indiană Ayurveda este venerată drept „Regina ierburilor”. În studiile clinice, a îmbunătățit adaptarea la stress, anxietate ocazională, uitare, scăderea atenției, sentimente de epuizare și probleme frecvente de somn.
Taurina. Acest nutrient esențial este concentrat în țesuturile active electric, cum ar fi retina, inima și creierul. Taurina este importantă pentru generarea de energie şi pentru efectul protector faţă de glandele suprarenale, asociate cu stressul.
L-Teanina. Cercetări clinice extinse leagă acest aminoacid cu beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde. Promovează undele cerebrale alfa, reduce tensiunea și favorizează o stare de odihnă fără a diminua vigilența în timpul zilei. De asemenea, promovează stabilitatea tensiunii arteriale în condiţii de stress.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *