CIUPERCA LION’S MANE

ciupercile comestibile medicinale

Ciupercile comestibile medicinale sunt folosite de mii de ani ca alimente și medicamente. Din peste 2.000 de ciuperci comestibile, 270 de specii au fost identificate și testate ca agenți terapeutici și preventivi care asigură și sporesc sănătatea umană. Ciupercile sunt bogate în apă și sărace în grăsimi, carbohidrați și calorii (1 kg de ciuperci proaspete conțin maxim 280 calorii). Prin gătire sau deshidratare ele elimină apa și păstrează cantitatea de proteine care este apropiată ca valoare de cea din carnea de vită.

Ciupercile comestibile medicinale

Din cele 270 de specii, doar 6  (Chaga, Cordyceps, Lion’s Mane, Maitake, Oyster și Reishi) sunt considerate nootropice cu beneficii pentru funcționarea creierului:

 • cresc nivelul neurotransmițătorilor;
 • repară celulele creierului, mai ales în cazul stresului cognitiv (uitare)
 • îmbunătățesc performanța cognitivă;
 • au efecte anti îmbătrânire;
 • reduc  anxietatea și depresia.

Ce este LION’S MANE MUSHROOM

LION’S MANE MUSHROOM – Ciuperca “Coamă de leu”, cunoscută  și sub denumirea de Hericium Erinaceus, Yamabushitake, Monkey Head Mushroom, Hou Tou Gu 猴头, sunt ciuperci mari, albe, formate din o cascadă de tentacule mai mari de 1 cm, care seamănă cu coama unui leu pe măsură ce cresc.  Crește  în pădurile de fag, pe timpul verii și poate fi ușor confundată cu alte specii.

Textura sa este asemănătoare fructelor de mare atunci când este proaspătă, chinezii folosind-o pentru a înlocui carnea de miel și de porc.

 Miceliul de Lion-s Mane este un nutrient natural pentru neuroni.

Specialistul în ciuperci Paul Stamets

Ce conține?

Lion’s Mane Mushroom conține substanțe bioactive care au efecte benefice asupra organismului, în special asupra creierului, inimii și intestinului. 

Ciuperca Lion’s Mane este un antic remediu naturist chinezesc pentru îmbunătățirea performanței cognitive și a sănătății generale.  

Într-un studiu făcut de dr. Hirocazu Kawasagishi în Japonia a descoperit că Lion’s Mane stimulează sinteza factorului de creștere a nervilor, practic ajută la păstrarea și regenerarea neuronilor. Lipsa acestui factor de creștere este una din cauzele majore ale apariției bolii Alzheimer.

Oamenii de știință au arătat că Lion’s Mane poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și atenției, la stimularea gândirii, la repararea celulelor creierului, la depresie și anxietate și la gestionarea altor probleme neurologice precum Alzheimer, demență, Parkinson și distrofie musculară.

BENEFICII ale Lion’S Mane Mushroom

S-a dovedit că Lion’S Mane Mushroom și extractul său au o varietate de beneficii pentru sănătate. Cercetările au descoperit că Lion’s Mane Mushroom:

 • Stimulează factorul de creștere a neuronilor;
 • Ameliorează reacțiile nervilor din mușchii locomotori în cazul bolii Parkinson
 • Poate proteja împotriva demenței;
 • Poate reduce simptomele ușoare de anxietate și depresie;
 • Poate ajuta la repararea leziunilor creierului după un atac cerebral;
 • Are acțiune puternic antiinflamatoare, antioxidante și de stimulare a imunității;
 • S-a arătat că scade riscul de boli de inimă;
 • Poate fi un bun aliat în lupa cu cancerul de stomac, esofag, sau ulcere.

În timp ce cercetarea actuală este promițătoare, sunt necesare mai multe studii umane pentru a dezvolta aplicații de sănătate practică pentru ciuperca Coama leului.

Mod de administrare:

Se poate administra sub formă de pulbere din extract sau proaspătă ca și ciuperca shiitake. Dozajul depinde în mare măsură de puterea extractului şi de conținutul de polizaharide.

Recomandarea este de 500 mg până la 3 g pe zi, în funcție de concentrația de extract.

Ciupercile comestibile medicinale vă pot aduce îmbunătățirea sănătății mentale, putere și longevitate, precum și o viață activă sănătoasă.

Aceste informații au caracter informativ și nu intenționează să diagnosticheze sau să trateze nici o boala. Nu înlocuiesc sfatul unui medic specialist.

Referințe:

 1. Superfoods for superhealth
 2. Mindell E. Biblia Vitaminelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *