COENZIMA Q10

Este un antioxidant deosebit de puternic si care se aseamana din anumite puncte de vedere cu vitamin E – un alt antioxidant. Este esentiala deoarece furnizeaza energia necesara pentru realizarea eficienta a functiilor organismului.
Mai este cunoscut si sub numele de ubiquinona (prin contopirea a doua cuvinte quinona (care inseamna “un tip de coenzima) si ubiquus (pentru ca este practice prezenta peste tot la nivelul corpului).
Este prezenta in cantitati semnificative in inima, ficat, rinichi, pancreas , splina. Joaca un rol important in generarea energiei celulare. La nivelul mitocondriilor coenzima Q10 ajuta la metabolizarea grasimilor si a carbohidratilor. Este foarte importanta pentru corp deoarece odata cu inaintarea in varsta nivelurile vvde coenzima Q10 din corps cad vertiginous , favorizand in multe cazuri (concomitent cu stress-ul , infectiile si unele obiceiuri alimentare putin mai nesanatoase) instalarea a numeroase boli specifice batranetii.
Beneficiile aportului de coenzima Q10 includ:
· Joaca un rol essential in generarea energiei celulare;
· Puternic stimulator al sistemului imunitar;
· Intarzie aparitia imbatranirii;
· Este benefica pentru sistemul cardiovascular;
· Fluidizeaza circulatia;
· Ajuta la mentinerea flexibilitatii membranelor celulelor;
· Utila in tratamentul mai multor boli ca- ulcer gastric, distrofie musculara, alergii, miopatie, Parkinson, diferite forme de cancer, SIDA;
· Vindeca diverse afectiuni gingivale;
· Eficienta persoanelor care sufera de angina, in diminuarea sau chiar eliminarea durerilor generate de aceasta boala;
Surse natural de coenzima Q10: carnea, arahidele, sardinele, spanacul, cereal, legume, oua, lactate.
Exista multe variante de suplimente calitative pe baza de coenzima Q10 cu concentratii cuprinse intre 10-50 mg. Este recomandata administrarea unor doze de 30 mg de 1-3 ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *