CUM SĂ CREEZI UN VIITOR MAI BUN IN NOUL AN

Care dintre următoarele afirmaţii apar pe lista ta de obiective pentru Noul An? Cine nu ar dori să atingă toate aceste obiective în noul an?
*Imi doresc să fac mai mulţi bani.
*Imi doresc să slăbesc.
*Imi doresc să îmi îmbunătăţesc viaţa personală.
*Imi doresc să călătoresc în jurul lumii.
*Imi doresc să am mai mult timp pe care să-l petrec cu familia.
Ce poţi spune despre educaţia ta? Ai luat în calcul înscrierea la cursuri online? In condiţiile în care eşti încadrat deja profesional sau urmează să-ţi măreşti familia, poate fi mai eficient din punct de vedere financiar şi mai convenabil să îţi continui educaţia pe cale online.
Acumularea de noi cunoştiinţe va ajuta la menţinerea sănătăţii şi flexibilităţii creierului tău în parallel cu îmbogăţirea experienţei de viaţă. Vom enumera în continuare cinci căi de a menţine o stare mentală optimă:
1. Utilizeaz-o sau o vei pierde
Angajarea într-o continuă învăţare este cea mai bună cale de a-ţi extinde orizonturile. Se spune că atunci când încetezi să înveţi, începi să mori. Creierul tău este asemenea unui muşchi- cu cât îl utilizezi mai mult cu atât mai puternic devine. Atunci când înveţi ceva se crează noi conexiuni neuronale, care îmbunătăţesc capacitatea ta de a face apel la memorie. Indiferent de vârstă, exerciţiul mental are un efect benefic asupra creierului. In momentul în care te opreşti din învăţat, performanţa cognitivă va suferi pe măsură ce conexiunile neuronale interne încep să se destrame.

2. Evită repetiţia:
Chiar dacă sarcinile cotidiene sunt complicate (de exemplu, predarea unui curs, repararea unui computer), acestea nu vor ajuta creierul în aceeaşi măsură în care o va face învăţarea a ceva nou. In momentul în care creierul face în mod repetitiv anumite sarcini, el va consuma din ce în ce mai puţină energie. Doar rezolvarea de rebus sau Sudoku nu este suficient pentru a întări funcţionarea creierului. Creierul nostru trebuie să fie provocat de noi forme de stimulare. Aceste forme de stimulare pot fi încercarea de a rezolva probleme de matematică, învăţarea unei limbi străine, sau chiar încercarea a noi reţete culinare.
3. Invăţarea online:
Invaţă să manageriezi sănătatea, emoţiile, relaţiile şi funcţionarea creierului prin intermediul cursurilor online. Exista foarte multe cursuri/resurse de foarte buna calitate care va pot ajuta foarte mult. De exemplu – un studiu efectuat de Multi-Dimensional Education, Inc. (MDEI), a constatat că un curs format din 12 lecţii a contribuit la reducerea depresiei, utilizării alcoolului, abuzului de tutun şi medicamente şi a condus la creşterea stimei de sine. Exista pe de alta parte alte cursuri pentru profesionişti, care vă pot ajuta să deveniţi mai competitivi la muncă. Acestea va pot arăta cum este să faceţi parte dintr-o echipă eficientă, inovatoare si cu viziune. Alte cursuri pot fi foarte utile pentru cei care vor să aprofundeze îmbunătăţirea funcţiilor creierului în viaţa personală. Puteti învăţa concepte de bază privind modul în care funcţionează creierul vostru, modul în care poate fi manageriată funcţionarea creierului altor persoane, şi cum să utilizaţi Programul de Reducere a Riscului de Alzheimer. Mai exista si cursurile foarte utile pentru cei care trebuie să predea lecţii unor persoane cu ADHD sau care se află într-o relaţie cu persoane cu ADHD, de la care veţi afla instrumente şi strategii destinate să optimizeze cursurile susţinute în faţa persoanelor cu ADHD sau relaţiile cu persoane cu ADHD. Toate acestea sunt foarte usor de accesat si la preturi foarte accesibile.

4. Oferă-ţi o pauză:
Numeroase persoane consideră că momentele de pauză reprezintă o pierdere de timp. Totuşi cercetările demonstrează că momentele de pauză îmbunătăţesc concentrarea şi eficienţa. Studiile au arătat că dacă te concentrezi pe o anumită sarcină prea mult timp, sistemul cognitiv de control va începe să facă greşeli. Prin comutarea atenţiei pe altceva pentru perioade scurte de timp, te poţi reîntoarce la sarcina iniţială cu un nivel de concentrare crescut.
5. Administrarea de suplimente care susţin capacitatea de învăţare
Probleme în concentrare? Dacă nu te poţi concentra atunci când înveţi ia produse pentru stimularea concentrarii cu ingrediente selectate atent si de asemenea cu beneficii dovedite privind creşterea capacităţii de concentrare, a calmului, a autocontrolului, fără apariţia de efecte secundare nedorite. Epuizat mental? Dacă esti genul de persoana care oboseşte uşor după o scurtă perioadă de studiu, un produs pentru  focus si energie te poate ajuta susţinând nivelele de energie ale organismului in special cele care au un profil bun de ceai verde, colină şi ginseng.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *