CUM SĂ NE PROTEJĂM ORGANISMUL DE STRESS

TE SIMTI STRESAT ?

Stresul ne poate motiva să studiem pentru un examen sau să ne plătim facturile, ne poate proteja (de exemplu, ne cumpărăm sisteme de alarmă) şi ne poate hrăni.
Totuşi prea mult stress afectează funcţiile creierului şi ale organismului. Se estimează că 80% dintre toate afecţiunile sunt initiate sau agravate de stress. Stresul cronic poate avea consecinţe negative atât la nivel personal cât şi la nivel social:

● Probleme de sănătate;
● Stimă de sine scăzută;
● Dizabilităţi;
● Conflicte familiale;
● Retragerea din activităţile sociale;
● Abuz de alcool şi substanţe ilegale;
● Probleme penale;
● Sinucidere.

Cum ar trebui să procedaţi atunci când vă confruntaţi cu prea mult stress?

● De obicei sfaturile sunt următoarele: număraţi până la 20, respiraţi adânc, imaginaţi-vă că vă aflaţi pe o plajă, faceţi o şedinţă de yoga. Deşi aceste strategii sunt utile administrarea unui supplement poate face diferenţa între o stare de calm mental şi sentimental de a fi depăşit sau copleşit de situaţie.

Holy basil (Ocimum sanctum –  busuioc sfânt), cunoscută ca Tulsi, este o planta orientală, denumită în medicina Ayurvedică “Regina plantelor” de peste 3,000 ani. Este considerate o planta adaptogenă care creşte capacităţile naturale ale organismului de a răspunde la stress fizic şi emotional. Are avantajul de a modula producţia de hormoni ai stresului (cortisol, adrenalina) fără alterarea stării psihice. Are şi efecte puternic antioxidante, antibacteriene, analgezice, antifungice, antiinflamatorii. Un studiu a demonstrat capacitatea acestei plante de a îmbunătăţi adaptarea la probleme asociate cu stresul: anxietate ocazională, atenţie redusă, sentiment de epuizare, probleme ale somnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *