DE CE ARE NEVOIE UN CREIER SANATOS?

DE CE ARE NEVOIE UN CREIER SANATOS?

Cheia pentru a obține un creier tânăr poate fi la fel de simplă ca o … singură plantă. Nu orice fel de plantă, totuși. Nu mă refer la cele care ar putea crește în grădina ta și cu siguranță nu mă refer la marijuana. Ginkgo biloba este o plantă chinezească, puternică, utilizată pentru a ajuta la dezvoltarea funcțiilor cognitive. Acest puternic antioxidant este cel mai cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți circulația, a încetini procesul de îmbătrânire și de a întări memoria și concentrarea.

Ginkgo își Demonstrează Puterea

Ginkgo a fost foarte mediatizat odată cu un realizat de Jurnalul Asociației Medicale Americane în 1997. Acest studiu a fost făcut pentru a evalua eficiența și siguranța produsului Gingko biloba la pacienții cu probleme de memorie, pe parcursul a 52 de săptămâni. Printre alți indicatori, rezultatele au arătat că participanții care au primit Gingko biloba au prezentat o îmbunătățire semnificativă comparativ cu grupul căruia i s-a administrat placebo. De asemenea nu au fost constatate niciun fel de diferențe între grupul ce a cosnumat Gingko și cel placebo din punct de vedere al reacțiilor adverse. Studiul a concluzionat astfel că această formă de Gingko biloba ”este sigură și pare capabilă de a stabiliza și, într-un substanțial număr de cazuri, de a îmbunătăți performanța cognitivă și socială la pacienții ce se confruntă cu probleme de memorie aproximativ 6 luni, până la un an.”

Un Interes Continuu față de Gingko Biloba

În 2013, un studiu mai recent a fost publicat în PLUS ONE (Librăria Publică de Știință), ce a analizat extractul de Gingko biloba și efectele acestuia asupra declinului cognitiv. Acest studiu a fost realizat pe o perioadă de 20 de ani. În rezultate s-a constatat că Gingko biloba a învins din nou, demonstrând faptul că declinul cognitiv a fost semnificativ mai scăzut la participanții ce au utilizat EGB761 (același extract de Gingko utilizat în studiul din 1997), decât la cei ce nu au consumat acest produs. Bazându-ne pe aceste studii, cât și pe altele ce arată că Gingko îmbunătățește circulația sângelui la nivelul creierului pe scanările SPECT, credem că această plantă medicinală îi poate ajuta pe cei ce au probleme cu memoria. În plus, deja știm că este benefic pentru sănătatea creierului datorită abilității sale de a crește circulația sângelui și astfel, de a îmbunătății funcțiile cerebrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *