DE CE E BINE SA MANANCI SANATOS?

CONSUMUL DE PESTE DE CALITATE
Ai suficient pește în dieta ta? (Dacă nu vă place gustul peștelui, continuați să citiți pentru o alternativă sănătoasă la consumul de pește).

4 Beneficii majore ale consumului de pește

Beneficiile consumului de pește de calitate — Există multe motive bazate pe dovezi pentru a mânca o dietă bogată în pește. Unul dintre motive este că peștii furnizează proteine de înaltă calitate și multe vitamine și minerale. Peștii grași – cum ar fi somonul, stavridul, heringul, sardinele, păstrăvul de lac și tonul – sunt deosebit de bogate în nutrienți pe bază de grăsimi, cum ar fi vitamina D.
Iată patru alte beneficii majore pentru sănătate ale consumului de pește gras:

1. Sănătatea inimii – Acizii grași omega-3 din pești sunt importanți pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, promovarea unor nivele sănătoase ale trigliceridelor și reglarea tensiunii arteriale.

2.Sustinerea stării de spirit – Numeroase studii au arătat că acizii grași omega-3 din pești pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, a stimei de sine pentru a face față lipsei de concentrare și stresului.

3.Îmbunătățește atenția – Omega-3 s-a dovedit că reduce stresul și anxietatea și îmbunătățește atenția la copii.

4.Sănătatea creierului – Un motiv important pentru a mânca pește este datorită acizilor grași omega-3 care ajută la păstrarea memoriei și la protejarea funcției circulatorii cerebrale.

Dovezi ştiinţifice despre acizii grași

Uleiurile de pește sunt grăsimi uleioase care se găsesc în pești, în special peștii cu apă rece, și în uleiurile marine, cum ar fi krilul. Aceste uleiuri sunt surse bogate de acizi grași omega-3.
Celulele noastre sunt echipate cu membrane care gestionează majoritatea funcțiilor vieții noastre. Avem nevoie de o varietate de acizi grași pentru ca membranele noastre celulare să funcționeze, inclusiv de omega-3.
Cei mai studiați doi acizi grași omega-3 sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Sunt elemente de bază majore pentru structurile membranare și sunt necesari pentru o gamă diversă de funcții esențiale vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *