DIN NOU DESPRE MAGNEZIU

Magneziul este un nutrient mineral care este fundamental pentru sănătatea noastră. Dieta modernă este deficitară/ săracă în magneziu, așa că a lua un supliment de magneziu este o bună asigurare de sănătate nutrițională.
Beneficiile principale ale magneziului: memorie și somn.
Magneziul este necesar pentru ca toate celulele noastre să producă şi să folosească energia. Magneziul menține structura ADN-ului și genelor și este necesar pentru mai mult de 600 de reacții enzimatice din organism.
Acest nutrient puternic ajută la reglarea glicemiei, a tensiunii arteriale și la menținerea ritmului cardiac normal și a fluxului sanguin. Magneziul stimulează activitatea electrică în creier și ajută capacitatea creierului de a prelucra informația, ajutând atât memoria cât și somnul. Magneziul ajută la promovarea memoriei, a pozitivității și a somnului de calitate. Ajută organismul în îmbătrânirea sănătoasă, susţine procesele digestive, previne supraîncărcarea calciului și consolidează sistemul imunitar ca antioxidant. Pentru cei cu deficiențe de vitamina D, tendinţă la creştere în greutate, pietre la rinichi sau probleme cardiace, acest nutrient este util în promovarea stării de sănătate.
Care sunt pericolele în cazul în care aportul de magneziu este insuficient:
Centrul guvernamental al SUA pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) efectuează sondaje asupra sănătății și obiceiurilor nutriționale ale americanilor. Datele lor cele mai actuale indică faptul că 4 din 5 americani nu ating dozele recomandate (RDA) pentru magneziu.
Insuficiența magneziului conduce la tonus muscular slab și apariţia crampelor şi spasmelor. Aporturile scăzute de magneziu conduc la probleme ale creierului, inimii, oaselor și articulațiilor. Persoanele cu probleme intestinale sau renale, persoanele care beau alcool, cele cu un control slab al zahărului din sânge și persoanele în vârstă au toate șansele să fie deficitare de magneziu.
Cateva detalii foarte importante: unele legume cu frunze verzi, cereale integrale, nuci și fasole sunt surse bune de magneziu, dar aportul acestora în dietă a scăzut cu cel puțin 40% în ultimii 40 de ani din cauza schimbărilor în recoltarea și procesarea alimentelor, purificarea apei și obiceiurilor alimentare actuale. Întrucât majoritatea oamenilor nu obțin suficient magneziu doar din dietă, au nevoie de ceva care să ajute la completarea golului nutrițional si anume la suplimente de calitate pe baza de magneziu. În acest caz, există o serie de suplimente care vă pot completa aportul zilnic necesar de magneziu pentru a vă oferi un somn mai odihnitor. Uleiul de magneziu este de fapt un amestec de clorură de magneziu și apă. Uleiul de magneziu s-a dovedit că îmbunătățește somnul , starea de calm și relaxarea. Se poate folosi ca spray, ca si sare de baie (cadă), cremă de masaj , pentru piele sau chiar ca deodorant!
Magneziul transdermal, care este altă formă de supliment de magneziu, este studiat ca un mod alternativ de a aplica clorură de magneziu pt a îmbunătăți nivelul acestuia in organism.
Există, de asemenea, numeroase suplimente pe baza de magneziu, inclusiv tablete și capsule, pe care le puteți include in regimul Dvs. nutritional zilnic de îngrijire/mentinere a sănătății. In cadrul suplimentelor magneziul este oferit în mai multe forme, inclusiv chelatul de magneziu, clorura de magneziu, citratul de magneziu, glicinatul de magneziu, orotatul de magneziu și treonatul de magneziu.
Tipul de supliment de magneziu pentru care optati poate fi o preferință personală – de exemplu, sportivii preferă adesea clorura de magneziu, în timp ce aceia cu probleme digestive pot opta pentru citratul de magneziu. Când aveți îndoieli, discutați cu medicul dumneavoastră legat de cea mai bună formă de ales.

Există efecte secundare in urma administrarii magneziului?

Administrarea de magneziu pentru somn este considerată în general sigură, atât timp cât nu luați mai mult decât doza zilnică recomandată. Pentru aceasta va puteti informa din recomandările de dozare ale producătorului suplimentului sau puteți discuta cu medicul Dvs. pentru indicații specifice.
La doze zilnice peste 600 mg pe zi, au existat persoane care au raportat că au avut diaree. În caz contrar, corpul tău va elimina în mod natural orice exces de magneziu prin urină și nu te va afecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *