NOI ABORDARI PENTRU REGASIREA SANATATII

Intotdeauna la începutul unui nou sezon apare dorinţa de a face schimbări. Poate că ar fi timpul să acordaţi o privire mai atenta asupra sănătăţii noastre.
Iată 6 moduri în care vă puteţi reîmprospăta sănătatea :

1.Curăţă stomacul
Regimul alimentar American standard include alimente care afectează teribil sănătatea şi greutatea. Cel mai bun lucru pentru tine şi familia ta este să vă eliminaţi din frigider alimentele care vă sabotează sănătatea.
Această tehnică vă ajută să luaţi decizii de alimentaţie mai bună, chiar la nivel inconştient, previne apariţia tiparelor de alimentaţie impulsiva şi neraţionala. E mai bine să nu ai alimente nesănătoase în casă decât să fii obligat să iei decizii de evitare a alimentelor nesănătoase care există în frigider. După ce alimentele proaste au fost excluse din frigider, îţi va fi mai uşor să faci alegeri sănătoase pentru corp şi pentru creier.
2.Schimbă produsele pe care le consumi în mod curent
Ai consumat întreaga iarnă doar mere, banane şi legume rădăcinoase? Atunci ştii cât de greu este să rezişti monotoniei. In timpul verii este timpul să-ţi reînvigorezi dragostea pentru legume şi fructe, astfel că este timpul să cumperi de la fermierii locali şi alte alimente sănătoase precum ciuperci, caise sau asparagus. Puteţi consuma şi mazăre sau fasole, cireşe sau nectarine, pentru a vă diversifica.
3.FACETI EXERCITII IN AER LIBER
Faceti exerciţii şi în aer liber, dacă v-ati petrecut prea mult timp în sală în timpul iernii. Exerciţiile fizice efectuate în aer liber asociază numeroase efecte positive pentru sănătate, îmbunătăţind nivelele de energie şi reducând nivelele de stress. Deasemenea exerciţiile fizice efectuate în aer liber au un efect pozitiv asupra vitalităţii, îmbunătăţind senzaţia de entuziasm, bună dispoziţie şi energizare.
4.Expune-te la soare
Nivelele de vitamina D se reduc în timpul iernii, datorită reducerii timpului de expunere la soare. Organismul îşi asigură nivelele de energie în două moduri :
● expunerea la soare (razele ultraviolete care ating pielea stimulează producţia de vitamină D) ;
● alimentaţie (peşte, ouă, ciuperci) ;
● suplimente.
S-a constatat că foarte multi oameni prezintă deficit de vitamina D, în condiţiile în care deficitul de vitamină D este asociat cu peste 200 de afecţiuni.
5.Relaxează-ţi mintea
In prezent este uşor să fii cucerit de emoţii negative, precum furia, resentimentele, tristeţea, gelozia. Aceste emoţii nu sunt benefice pentru starea de sănătate şi pentru liniştea mentală.
Este nevoie de un efort conştient pentru a elimina gândurile negative automate care blochează apariţia stării de fericire.
Nivelele de stress se reduc semnificativ la persoanele care învaţă să-şi controleze gândurile comparativ cu persoanele care se lasă dominate de gândurile negative.
6.Umple-ţi mintea cu lucruri bune
Este importantă atât eliberarea de gândirea care induce stress cât şi provocarea creierului zilnic prin angajament mental care să încurajeze apariţia unei stări de claritate la nivelul creierului. Incercaţi să ascultaţi podcasturi care vă oferă informaţii şi strategii cu scopul de a îmbunătăţi funcţionarea şi relaxarea creierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *