ESTE POSIBIL DE OBTINUT CU USURINTA VIT. E DOAR DIN SURSE NATURALE?

Un cunoscut mi-a relatat ca recent a asistat la o discutie intre doua persoane si una din ele sustinea ca – legat de aportul zilnic de vitamina E – acesta ar putea fi dobandit foarte usor prin consumul a doar unei nuci braziliene (pe zi). Ce ne puteti spune despre acest aspect? Este adevarat ceea ce am auzit?

Răspuns: Nucile pot fi cu siguranță o sursă bună de vitamina E, dar aportul zilnic recomandat de vitamina E este de 22 UI de vitamina E naturală (sau 33 UI de formă sintetică). O nucă braziliana oferă doar 0,42 UI de vitamina E – mai puțin de 2 % aportul zilnic recomandat (astfel ar fi nevoie sa mananci zilnic 50 de nuci braziliene).Trebuie sa mentionam insa un alt aspect deosebit de important: că o nucă din Brazilia oferă aportul zilnic recomandat pentru seleniu (seleniul este un alt antioxidant foarte important care creste absorbtia de vitamina E).

Pe de alta parte – migdalele și alunele, precum și anumite semințe, uleiuri și boabe (semințe de floarea soarelui, șofran și ulei de măsline și germeni de grâu) au concentrații mai mari de vitamina E. De exemplu, în timp ce aproximativ 30 gr. de nuci braziliene conțin 2,2 UI de vitamina E, aceeasi cantitate de migdale furnizează 10 UI – iar o lingură de ulei de germeni de grâu conține 30 UI.

Incluzand unele dintre aceste alimente în dieta dvs. zilnică, va puteți satisface cu ușurință cerințele zilnice normale. Cantități mai mari pot fi de ajutor pentru anumite afecțiuni, cum ar fi boala Alzheimer sau artrita reumatoidă. Este posibil să aveți nevoie si de un supliment pentru a atinge aceste aporturi mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *