ECHILIBRUL și FUNCŢIONAREA CREIERULUI UMAN

funcționarea creierului uman

Funcționarea creierului uman este ca o maşinărie extrem de complicată. Fiind extrem de important ca să funcționeze optim, creierul uman a fost studiat îndelung pentru a fi înțeles mai bine. Datorită complexităţii creierului, numeroase medicamente și suplimente, extrase din plante existente pe piaţă, încearcă să rezolve problemele creierului  prin creşterea nivelelor de neurotransmiţători precum serotonina, dopamina, acetilcolina.

DE CE ESTE IMPORTANT ECHILIBRUL?

Deşi acest tip de medicamente vor ameliora sau vindeca probleme complexe precum depresia şi anxietatea, există numeroase efecte adverse. Pentru un creier fericit este important echilibrul general al nivelelor de neurotransmiţători la nivelul întregului creier. Pentru funcţionarea corectă a legăturilor neuronale este necesar un aport suficient de nutrienţi la nivelul întregului ţesut nervos. Menţinerea unei concentraţii echilibrate de nutrienţi la nivelul întregului creier depinde de un mare număr de factori: gene, nutriţie, stilul de viaţă. În cazul a numeroase persoane tinere nu se realizează echilibrarea acestor factori. Absenţa acestui echilibru conduce la relaţii dificile, părinţi şi copii iritabili, anxioşi, lipsiţi de concentrare.

Suplimente pentru funcționarea creierului uman

Acestea sunt o serie de recomandări pentru suplimentare cu nutrienţii necesari pentru susţinerea producţiei şi funcţionării neurotransmiţătorilor.
GABA – neurotransmiţător inhibitor care calmează neuronii hiperactivi, susţine buna dispoziţie şi un somn liniştit.
5-HTP – extract din planta africană Griffonia Simplicifolia; precursor al serotoninei, neurotransmiţător cu rol în asigurarea somnului, apetitului şi a stării de bine.
L-Tirozina – aminoacid important pentru sinteza a numeroşi neurotransmiţători; precursor al norepinefrinei şi dopaminei, neurotransmiţători importanţi în reglarea stării psihice şi a nivelelor de energie.
L-Glutamina – aminoacid important în producerea glutamatului şi a neurotransmiţătorului GABA. Glutamatul este prezent în 80% din neuroni jucând un rol important atât în procesele de învăţare şi memorizare cât şi în managementul stărilor psihice.
Taurina – aminoacid care stabilizează activitatea nervoasă şi îmbunătăţeşte performanţa neurotransmiţătorilor GABA.
Există pe de altă parte și o serie de vitamine şi aminoacizi esenţiali utile în funcţionarea echilibrată a creierului.

Linia Brain for Life vine în ajutorul celor care vor să aducă echilibrul și funcționarea optimă a creierului printr-o linie dedicată special creierului, cu ingrediente testate și dovedite științific că ajută la reglarea nivelelor de neurotransmițători din creier. Puteți vedea produsele aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *