GINKGO BILOBA BENEFICII

ginkgo biloba beneficii

Ce este Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba  are beneficii asupra întregului organism. Suplimentele cu Ginkgo biloba conțin extrase din frunzele arborelui Ginkgo Biloba care creşte în China şi Japonia, dar este cultivat în întreaga lume.
Frunzele de Ginkgo au fost utilizate de secole ca suplimente pentru menţinerea stării de sănătate.
În mod tradiţional, Ginkgo Biloba a fost utilizată pentru a susţine funcţiile creierului, memoria şi concentrarea și ca supliment împotriva îmbătrânirii.

Ce substanțe nutiționale conține Ginkgo Biloba?

De la ginkgo biloba se folosesc frunzele dar și semințele. Din acestea se extrag o serie de vitamine B, vitamina A, vitamina C, aminoacizi, minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc).

ginkgo biloba

Ginkgo biloba beneficii

 • Susține funcțiile creierului. Această plantă puternic antioxidantă este cunoscută cel mai bine pentru îmbunătățirea circulației. Crește irigarea cu sânge a creierului, a inimii, și a celorlalte parți ale organismului, pentru o funcționare optimă.
 • Îmbunătățește memoria. Ajută la concentrare în timpul examenelor.
 • Energizant natural. Mărește nivelul de energie și ajută la calmarea crampelor picioarelor precum și a altor dureri musculare.
 • Menține fluxul sanguin. Poate să amelioreze atât simptomele de vertij cât și cele de tinitus (țiuiturile din urechi).
 • Tratează impotenta. De fapt, destul de mulți bărbați au relatat că ginkgo biloba este un omolog natural al Viagrei.
 • Eficientă în cazul demenței și a Alzheimer-ului, prin creșterea circulației cerebrale și periferice cât și prin oxigenarea țesuturilor.
 • Efect antioxidant și anti-imbătrânire. Ajută la protecția celulelor de efectele nocive ale radicalilor liberi, și este utilă în încetinirea procesului de îmbătrânire. Poate să prevină apariția cancerului.
 • Sănătatea ochilor. Studiile noi au demonstrat ca ginkgo biloba poate sa ajute la prevenirea și tratarea degenerării maculare.
 • Antidepresiv. De ajutor pentru persoanele care nu au răspuns la tratamentele cu antidepresive standard.

Ginkgo biloba administrare

Recomandari: suplimentele și preparatele standard din ginkgo biloba sunt disponibile în concentrații de 40 mg si 60 mg.

Se pot administra până la trei capsule sau tablete de câte 60 mg pe zi. Pentru rezultate optime este necesar a se consuma pe o perioadă de cel puțin 2 săptămâni.

Contraindicații ginkgo biloba

 1. A nu se consuma suplimente cu ginkgo biloba cu cel puțin 2 săptămâni înainte de intervenții chirurgicale sau stomatologice.
 2. Persoanele care suferă de afecțiuni ce provoacă sângerări, ar trebui să evite consumul  de Ginkgo biloba. Deoarece fluidizează sângele nu trebuie administrată persoanelor care urmează tratamente cu medicamente nonsteroidale antiinflamatorii, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul, ori care urmează tratamente pentru fluidizarea sângelui cu medicamente.
 3. Poate, de asemenea, să afecteze nivelurile sangvine ale insulinei și să reducă nivelul glicemiei.

 

Îl puteți găsi în suplimentele pentru memorie și concentrare din linia Brain for Life precum  Cognitex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *