IMBUNĂTĂŢIREA STĂRII PSIHICE ŞI A MIŞCĂRII CU SAMe

V-aţi simţit lipsit de energie? Fără o viziune pozitivă asupra vieţii? Dacă da, ar trebui să luaţi în considerare administrarea de SAMe (S-Adenosil-Metionina).

SAMe este o moleculă care se găseşte în mod natural în ţesuturi şi fluide, fiind produsă din aminoacidul metionină în prezenţa B12 şi a folatului. Este o moleculă necesară pentru sănătatea creierului şi a organsismului. Nivele normale de SAMe au rol în menţinerea stării de bună dispoziţie, SAMe jucând un rol important în sinteza:

• Sinteza de neurotransmiţători;
• Critic pentru un somn sănătos;
• Managementul creşterii celulare.

SAMe joacă un rol cheie în metilare, process essential pentru toate sistemele organismului, fiind la baza proceselor de reparaţie ale AND, a eliminării compuşilor toxici care pot afecta vasele sanguine, a reciclării moleculelor necesare pentru procesele de detoxifiere, controlul proceselor inflamatorii.

Imbătrânirea, anumite medicamente, stresul zilnic, deficienţe nutriţionale (aport redus de proteine), pot reduce rezervele de SAMe şi diminua producţia de SAMe de către organism.
SAMe a fost investigat în numeroase studii clinice care au demonstrat efectele benefice ale acestui agent asupra stării psihice, a proceselor cognitive, articulaţiilor, sistemelor gastrointestinal şi hepatic, precum şi asupra altor sisteme ale organismului. In cadrul suplimentelor ar fi de prefert, administrarea de SAMe sub forma celor care ofera forma S oferă forma S, care este preferată de enzimele organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *