LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS

Lactobacillus acidophilus sinonim cu acidophilus este o sursa unica de bacterii intestinale prietenoase. Principalele beneficii ale acestui tip de bacterii prietenoase sunt acelea ca au o contributie importanta la sanatatea tractului intestinal, ajuta la combaterea diferitelor afectiuni si a bolilor.
Un procent de pana la 30% din cadrul persoanelor care iau antibiotice pot face diaree asociata cu administrea acestora. Antibioticele distrug flora intestinala benefica, provocand adesea diaree si inmultirea diferitor ciuperci (Candida albicans fiind una din cele mai cunoscute). Lactobacilus acidophilus are meritul ca poate rezolva aceasta problema, iar acesta este motivul pentru care este recomandat de numerosi medici. Unele din ciupercile care apar ca urmare a distrugerii/dezechilbrarii florei intestinale pot aparea la nivelul gurii , in intestine, vagin, plamani, unghii sau degete dar pot si disparea dupa doar cateva zile in mod special cand s-au utilizat cantitati semnificative de acidophilus.

PRINCIPALELE BENEFICII ALE APORTULUI DE LACTOBACILUS ACIDOPHILUS SUNT:

• Pastreaza sanatatea la nivelul sistemului digestiv;
• Ajuta la scaderea colesterolului;
• Contribuie la imbunatatirea digestiei;
• Creste nivelul de absorbtie a nutrientilor;
• Efect de detoxifiere si inlaturare a substantelor daunatoare din corp;
• Impiedica distrugerea bacteriilor bune de catre cele rele;
• Inlatura respiratia urat-mirositoare cea care rezista la spalatul pe dinti , folosirea sprayului sau a apei de gura;
• Poate stimula sistemul imunitar;
• Utila in tratamentul acneei;
• Contribuie la inlaturarea starii de constipatie si a flatulentei urat mirositoare;
• Util femeilor aflate la menopauza;
• Ajuta la digerarea proteinelor – proces in care se produc acidul lactic, vitaminele B , enzime, peroxid de hidrogen care combat diferitele organisme ce au potential de a declansa diferite infectii sau boli;
• Util celor care calatoresc mult, persoanelor spitalizate, celor care sufera de cancer;
Exista de asemenea date incurajatoare legate de efectul pe care lactobacilus acidiphilus il poate avea in cazul colicelor la copii , colitei ulcerative, in sindromul de colon iritabil ca si in cazul infecției cu Helicobacter pylori.

LACTOBACILUS ACIDOPHILUS IN CADRUL SUPLIMENTELOR:

In cadrul suplimentelor bazate pe lactobacilus acidophilus poate fi gasit sub forma de tablete, capsule, lichida sau praf. In general cea mai recomandata la administrare este varianta praf, dar sunt OK si celelate variante.
Se recomanda administrarea (a 1-2 capsule/ 1 lingurita (varianta lichida) sau o lingurita / praf (sau granule) de 1-4 ori pe zi dupa cum urmeaza: dimineata la trezire pe stomacul gol si de asemenea cu 45-60 de minute inainte de fiecare din mesele principale. Este recomandat ca produsul sa fie tinut intr-un loc racoros (ferit de caldura/temperaturi ridicate care constituie cei mai mari dusmani ai acestui tip de produs). Daca il puneti la frigider recomandat ar fi sa se evite pastrarea lui in congelator.

SURSELE NATURALE DE LACTOBACILUS ACIDOPHILUS:

Principalele surse de acidophilus sunt: iaurtul, kefirul, maslinele si unele tipuri de branzeturi.

SIGURANTA ADMINISTRARII:

Lactobacilus acidophilus este sigur pentru adulti, femei si copii. Au fost femei insarcinate sau care au alaptat care si-au administrat in siguranta mai multe tipuri lactobacilus acidophilus. Cel mai bine ar fi sa va consultati medicul inainte de administrare.

POTENTIALE EFECTE SECUNDARE:
Lactobacilul poate provoca gaze ușoare sau balonare.
Riscuri. Daca sunteti cu imunitatea scazuta sau aveti sindromul intestinului scurt trebuie neaparat , sa discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua lactobacil. Poate crește riscul de infecții.

• Sindromul de intestin scurt reprezintă o grupare de probleme legate de absorbția slabă a nutrienților care apare, de obicei la persoanele care au avut jumătate sau mai mult din intestinul lor mic eliminat. Micul intestin este locul în care apar cele mai multe procese de digestie a alimentelor și unde are loc absorbția de nutrienți. Persoanele cu sindrom de intestin scurt nu pot absorbi suficientă apă, vitamine și alte elemente nutritive din alimente pentru a supraviețui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *