Maca este o plantă nativă peruviană care crește la peste 4.000 m înălțime în munții Anzi. Maca conține cantități semnificative de aminoacizi arginină, serină, histidină, acid aspartic, acid glutamic, glicină, valină, fenilalanină, tirozină și treonină. În mod tradițional, băștinașii din Anzii centrali peruvieni își puneau copiii să mănânce Maca pentru a-și îmbunătăți performanța la școală. Probabil datorită capacității Maca de a crește acetilcolina și de a acționa ca un antioxidant. Maca este utilizat de către sportivii de forță și rezistență pentru a îmbunătăți performanțele prin creşterea metabolismului energetic și statutului de antioxidant. Maca este cunoscut pentru îmbunătăţirea stării de spirit, creșterea energiei și a rezistenței, creșterea capacităţii de învățare și a memoriei, creșterea libidoului și este un neuroprotector puternic. Doza recomandată de Maca pentru îmbunătăţirea funcţiei cognitive este de maxim 5 grame pe zi.
MACA NU DOAR PENTRU TESTOSTERON…
