Uleiul de cocos este extras din sămânța sau din fructul palmierului de cocos (Cocos nucifera). Uleiul de cocos nerafinat este un potent antioxidant, antitumoral, antibacterial, antiviral și antifungic. Uleiul de cocos este compus în proporție de 90% grăsimi saturate, aproximativ 60% dintre acestea fiind acizi grași de lanț mediu, incluzând acidul caprilic C-8 (8%), acid capric C-10 (7%) și acid lauric C12 (49%). Acizii grași de lanț mediu sunt de asemenea cunoscuți sub numele de trigliceride de lanț mediu (MCT), acestea fiind produse prin hidroliza uleiului de cocos și esterificarea acizilor grași cu un lanț mai scurt decât acidul lauric C12 (49%) cu glicerolul. Atât uleiul de cocos cât și uleiul MCT oferă beneficii nootropice puternice. MCT-ul din uleiul de cocos ocolesc sistemul nostru digestiv normal și ajung direct în ficat unde sunt transformați în ketone. Ketonele sunt apoi transportate către corp inclusiv către creier pentru a fi utilizate în procesul de producere al Adenozinei Trifosfat (ATP) din acidul citric. Ulterior ATP alimentează mitocondriile de la nivelul celulelor, ceea ce îmbunătățește vigilența, cogniția, memoria și starea generală. MCT ajută în creșterea nivelelor de antioxidanți din creier și cresc și nivelul de serotonină producând astfel un efect antistres. Uleiul de cocos reduce disfuncția mitocondrială ce poate fi cauzată de plăcile Amiloid-beta, implicate și în boala Alzheimer. De asemenea, pacienții epileptici rezistenți la medicamente au observat cum ketonele furnizate din uleiul de cocos pot ajuta la reducerea numărului de crize ce apar în mod frecvent. Uleiul de cocos și MCT reprezintă o completare utilă pentru orice rețetă de stimulatoare ale creierului care conține suplimente solubile în grăsimi, îmbunătățind biodisponibilitatea acestor nootropice transportându-le direct la celulele cerebrale. Doza recomandată de ulei de cocos și MCT este de o lingură de 3 ori pe zi, sau de fiecare dată când administrezi doza zilnică de nootripice.