ÎMBUNĂTĂŢEȘTE-ȚI SOMNUL CU SUPLIMENTE NATURALE PENTRU SOMN

probleme cu somnul

Probleme cu somnul?

Probleme cu somnul? Cum adică? Adică, nu poți dormi noaptea? Ai un somn neregulat? Ești tot mai obosit în timpul zilei? Ai obiceiuri nesănătoase care îți fură somnul? Nu reușești să te culci la o oră decentă? Dacă răspunsul este “da” trebuie să ştii că nu ești singurul/singura aflat/ă în această situaţie.
Conform studiilor, numai în America, aproximativ 70 milioane de americani au probleme cu somnul, fapt care afectează activitatea din timpul zilei. Iar situaţia devine din ce în ce mai îngrijorătoare odată cu proliferarea gadgeturilor şi a obiceiurilor nesănătoase.

Riscuri ce apar în lipsa somnului

(SUB 6 ORE DE SOMN PE NOAPTE):

  • Reducerea fluxului sanguin cerebral;
  • Efecte negative asupra proceselor cognitive, memoriei;
  • Creşterea apetitului, cu risc de obezitate;
  • Pierderea capacităţii de concentrare;
  • Stare psihică proastă, se înstalează stressul psihic.
  • Anxietate ocazională.

Beneficii ale unui somn profund

  • Refacerea celulelor;
  • Eliminarea toxinelor din creier;
  • Intărirea conexiunilor neuronale;
  • Stare psihică pozitivă.
  • Mai multă energie;
  • Reglarea apetitului.

Dacă ați eliminat sursele posibile de alungat somnul precum consumul de cafeină în a doua jumătate a zilei și/sau practicarea unor exerciţii fizice seara târziu, o masă copioasă, statul în fața unor dispozitive cu lumină rece precum (TV, telefon, tablete, pc, etc) şi totuşi aveţi tulburări de somn, atunci este necesar să luaţi pastile de somn din plante pentru somn. Dar haideți să vedem patru dintre cele mai frecvente cauze pentru problemele cu somnul și cum le putem remedia cu suplimente naturale pentru somn.

probleme cu somnul

4  Probleme cu somnul și soluții pentru ele

1. Prea conectat pentru somn

Dacă sunteți printre cei cărora le place să ia parte la petreceri nesfârşite, sau care iau parte la maratoane de filme sau de jocuri video, poate fi o provocare să vă reveniţi la nivele normale de adrenalină şi să vă calmaţi suficient pentru a cădea în somnul profund.

Supliment recomandat:  Sleep Life
Dacă nu obţineţi un minim de 7-9 ore de somn pe noapte, atunci există pericolul să fiţi afectat de o serie de probleme datorate reducerii fluxului sanguin cerebral şi sunteţi mai predispus să luaţi decizii proaste.
Specialiştii au descoperit că există un sistem special de “eliminare a deşeurilor” la nivelul creierului, care vă ajută să scăpaţi de toxine în timpul somnului. Aceste toxine includ molecule care sunt asociate cu probleme legate de scăderea memoriei odată cu vârsta. Fără un somn sănătos creierul nu va avea suficient timp să elimine complet toxinele şi astfel riscaţi să dezvoltaţi probleme cognitive şi de memorare. Suplimentele optime pentru acest gen de probleme ar trebui sa includă melatonina, GABA, magneziul, vitamina B6 si valeriana (cu efect de relaxare si de tip sedativ).

2. Prea stresat pentru a adormi

Printre persoanele denumite “workalcoolice” există o atitudine mentală acceptabilă social, aceea de a se odihni mai puţin, putând ajunge la doar 4-5 ore de somn pe noapte, interval de timp care nu este suficient pentru un creier odihnit. Pentru a compensa lispa somnului, pe termen scurt puteți apela la un aport de suplimente ce ar trebui să includă:
magneziul, mineral important pentru calm, echilibru şi concentrare mentală;
taurina, cu efecte benefice pentru transmiterea impulsurilor nervoase şi susţinerea producţiei glandelor suprarenale, cu rol major în managementul stressului;
Holy Basil (busuioc sfânt), plantă utilizată în Orient pentru îmbunătăţirea adaptării la anxietate ocazională, eliminarea stărilor de epuizare, îmbunătăţirea memoriei, managementul unor probleme legate de stress cronic;
L-teanina (din ceai verde), cu rol în reducerea tensiunii şi în producerea unei stări de relaxare fără a reduce starea de atenție mentală;
Relora®, mix unic din două plante utile în managementul stressului prin reglarea nivelelor de cortizol, cu rol în reducerea stărilor de furie, a dispoziţiei psihice negative şi a stărilor de confuzie.

3. Prea tulburat/supărat/mâhnit (“distressed”) pentru a dormi.

În cazul în care aveţi tulburări emoţionale după o despărţire sau după pierderea serviciului, sau în cazul în care în viaţa voastră nu s-a întâmplat ceea ce aţi planificat, gânduri negative automate sau repetitive vă pot fura un somn de calitate.
Creierul nostru produce în mod natural neurotransmiţătorul denumit serotonină, cu numeroase roluri în biochimia creierului şi în menţinerea unei stări de spirit pozitive şi calme. Serotonina are rol şi în diminuarea apetitului în timpul nopţii. 5-HTP este un agent  care este convertit de creier în serotonină. Un alt produs este şofranul, cunoscut ca cea mai scumpă planta din lume şi utilizat în mod traditional în “inducerea stării de fericire”; capacitatea de a îmbunătăţi starea psihică a fost demonstrate de o serie de studii clinice. Vitamina B6 este un cofactor esenţial în producerea serotoninei, precum şi a metilfolatului, cea mai utilizată formă de vitamina folat, care acţionează sinergic cu vitamina B12 în producţia de melatonină (hormonul somnului).

4. Prea îngrijorat pentru a dormi

Te simţi copleşit sau simţi că nu poţi face faţă la o nouă situaţie provocatoare? Anticipezi ceea ce e mai rău şi te îngrijorezi asupra oricărui detaliu al vieţii? Te caracterizează “mintea de maimuţă”, asociată cu o voce pe care o auzi continuu care te face să îţi fie frică, să te îngrijorezi şi să te îndoieşti de orice. Acest tip de minte nu te va lăsa să ai un somn de calitate.
Dacă programul tău încărcat te face să reacţionezi exagerat la situaţii frustrante din viaţă, respiră adânc…   Gabba promovează starea de relaxare, Vitamina B6 şi magneziul pot acționa sinergic cu Gabba  susţinand acţiunile GABA şi pentru efectele calmante. Roinita (lemon balm) este o plantă care ajută creierul să-şi conserve rezervele de GABA.

Stabilește o rutină de somn

probleme cu somnul

  • Menţine un program de somn regulat; Incearcă să te culci şi să te trezești la aceleaşi ore, chiar şi în weekenduri.
  • Crează-ţi un mediu relaxant; Asigură-te că patul este comfortabil, nici prea cald, nici prea rece ca temperatură; menţine camera cât mai întunecată posibil înainte de culcare; utilizează sunete plăcute şi relaxante, o muzică care să inducă o stare de relaxare și să te predispună la somn.
  • Evită să dormi în cursul zilei. Aceasta este una dintre cele mai mari greşeli, deoarece dormtul, fie și numai pentru câteva minute în cursul zilei îţi poate altera ciclul de somn din timpul nopţii.
  • Fă mișcare regulat. Exerciţiile fizice sunt probabil cel mai important lucru care te ajută să-ţi menţii starea de sănătate a creierului la nivele optime. Exerciţiile fizice nu numai că măresc aportul de sânge şi nutrienţi la nivelul creierului ci stimulează şi producţia de noi celule neuronale şi de conexiuni neuronale, care ajută la reglarea funcţiilor creierului şi la crearea unei stări de calm. Nu fă exerciţii fizice cu 4 ore înaintea orei de culcare, deoarece pot genera energie care nu te va lăsa să adormi rapid.
  • Scrie un jurnal. Scrierea unui jurnal oferă gândurilor stresante un loc în care să se aşeze în afara creierului tău. Odată scrise, îşi pierd din intensitate şi din sentimentul de urgenţă, ceea ce te va ajuta să te relaxezi mental. Scrierea în jurnal timp de 10 minute înainte de culcare eliberează stresul din cursul zilei.

Testează și vezi ce funcționează pentru tine, pentru a-ți asigura un somn profund. Dacă tot nu reușești să te bucuri de un somn odihnitor îți recomandăm aceste pastile de somn ce conțin extrase din plante și substanțe necesare creierului pentru relaxare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *