PRODUSE DE EVITAT CAND ESTI STRESAT

Pentru majoritatea dintre noi care se lupta cu stressul, am face orice este necesar pentru a elimina acele sentimente de anxietate. In acele situaţii vom face alegeri alimentare mai putin bune care ne vor afecta in loc sa ne ajute să ne atingem obiectivele de viaţă.
Dacă luăm în considerare alimentele obişnuite care ne fac să ne simţim confortabil în condiţii de stress (mac & cheese, cartofi prăjiţi, îngheţata), acestea sunt cele pe care creierul şi le doreşte în acele momente. Dacă asculţi doar dorinţele creierului, veti sfârşi prin a va simţi şi mai rău. Aceste alimente sunt bogate în carbohidraţi iar glicemia (zahărul din sânge) va atinge nivele ameţitoare. Deasemenea cortisolul (hormonul stressului) va atinge nivele crescute. Astfel va fi dificil să vă calmati stările de anxietate ceea ce va accentua starea de stress şi confuzie. In plus, alimentele cu conţinut crescut de zahăr stimulează centrul plăcerii din creier.
Iată cele trei grupe de alimente principale care trebuie evitate în momentele în care vă simţiţi stressat:

1) Produse pe bază de grâu (pâine etc)
Adictive ;
Carbohidraţii se transformă rapid în zahăr;
Glutenul poate afecta mucoasa intestinului;
2)Porumbul
Consumul de porumb va creşte sentimentele de anxietate şi nivelele de zahăr din sânge;
3)Produse procesate

Este important de asemenea să susţineti nevoile energetice ale organismului. Stressul vă poate drena de energie şi de cantităţi importante de nutrienţi, astfel că este necesar să vă reîmprospătaţi nivelele de agenţi nutritivi.

Sugestie produs: formula tip antistress.

#3FTAWYRS/3ADECES

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *