STIATI DE EFICIENTA ACESTOR PRODUSE IN CADRUL LUPTEI CU STRESS-UL?

In zilele noastre suntem frecvent prinşi de griji cărora le permitem să ne consume. Se pare că nu avem suficient timp să ne oprim şi să încetinim ritmul, ceea ce conduce la stress excesiv.
Modificarea dispoziţiei psihice este cel mai vizibil efect al stressului. Stressul afectează negativ modul în care funcţionează creierul şi corpul, astfel că este absolut necesar controlul stressului.
A renunţa la dorinţa de a rezolva toate problemele lumii este mai uşor de spus decât de făcut. Există şi alte căi de management ale stressului decât cele obişnuite – alccolul, drogurile sau instabilitatea emoţională.
Alături de practicarea unei nutriţii sănătoase şi antrenament fizic, se recomandă administrarea a două suplimente, tirozina şi probioticele.
Tirozina
Tirozina este un supliment cu efecte asupra creierului, glandelor medulosuprarenale şi tiroidelor, mai ales în condiţii de stress sau suprasolicitare mentală intensă.
In condiţii de stress, are loc o reducere a nivelelor de dopamina* şi norepinefrină*. Intensitatea emoţională sau stressul stimulează medulosuprarenalele să secrete noradrenalina* şi adrenalina*. Noradrenalina este neurotransmiţătorul care ajută creierul să suporte stressul. Răspunsul normal la stress al medulosuprarenalelor este susţinut de neurotransmiţătorul dopamina. Funcţionarea normală a glandelor medulosuprarenale (producţia de dopamină, noradrenalină, adrenalina) este susţinută de tirozină.
Un studiu a demonstrat că administrarea a 2 grame de tirozină a susţinut studenţii în realizarea eficientă a unor activităţi multiple pentru “decizii corecte” în condiţii de provocare mentală.

Probioticele
La nivelul intestinelor se găsesc miliarde de bacterii care au un rol semnificativ în menţinerea sănătăţii şi a bunei dispoziţii.
Sistemul digestiv şi creierul sunt interconectate. In condiţiile în care sistemul digestiv nu funcţionează la parametri normali, aceasta afectează modul în care gândeşti şi simţi.
Un studiu clinic recent a demonstrat că două probiotice  administrate timp de 30 zile, au un efect benefic asupra simptomelor gastrointestinale care apar la indivizi afectaţi de stress cronic. Cele două probiotice au rol în reducerea anxietăţii, asociată cu stressul ocazional. Probioticele susţin activitatea creierului şi corpului prin următoatele efecte:

  • Promovarea unui echilibru pozitiv emotional şi unei dispoziţii psihice bune;
  • Promovarea stării de sănătate a sistemului digestiv;
  • Susţinerea concentrării mentale în timpul unor activităţi fizice intense;
  • Susţinerea unui răspuns sănătos la stressul zilnic.

Chiar şi în condiţiile în care ai învăţat să manageriezi stressul, nu poţi controla tot ce se întâmplă în jurul tău. In condiţiile în care îţi susţii creierul cu nutrienţi de tipul tirozina şi cei oferiti de probiotice, vei menţine o bună dispoziţie psihică în condiţii de stress.

 

#2PCTVASLCS – Tirosina , Probiotics.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *