SFATURI CONCRETE PENTRU UN SOMN DE CALITATE

somn odihnitor

Somnul reprezinta poate cel mai important lucru pentru refacerea corpului si pentru a o lua de la capat in ziua ce urmeaza. Din pacate in zilele noastre tot mai putine persoane se bucura de un somn de calitate si ar putea spune ca s-au trezit perfect odihniti. Exista foarte multi factori care ii impiedica indirect sau foarte subtil pe multi oameni ca sa aiba un somn cat mai bun.

In cele ce uirmeaza  oferim patru recomandări pentru un somn de calitate:

1. Culcă-te mai devreme, trezeşte-te mai devreme

2. Ia Melatonină
Melatonina este un hormon produs de organism în mod natural care are rolul de a regla răspunsul glandei pineale la lumină şi întuneric. Este un reglator al ciclului somnului. Nivelele de melatonină se ridică în cursul serii, dând senzaţia de somn, apoi scad înspre dimineaţă.

3.Evită activităţile stimulative cu potential de tulburare a somnului
● Inchide toate dispozitivele electronice cu cel puţin o oră sau două înaintea orei de culcare;
● Evită consumul de cafeină (cafea, ceai, ciocolată);
● Evită consumul de alcool;
● Evită exerciţiile fizice sau mesele prea copioase în apropierea orei de culcare.

4. Ia un supliment natural de relaxare
Pentru un somn de calitate ia un supplement cu GABA, un aminoacid care modulează excitabilitatea creierului şi oferă o senzaţie de calm.
Magneziul este un alt element util (denumit mineral de “relaxare”) cu rol în relaxarea musculară şi în dezactivarea adrenalinei. Deficienţa de magneziu conduce la iritabilitate şi nervozitate. Administrarea de suplimente cu magneziu este utilă în apariţia senzaţiei de calm. Valeriana (Valeriana officinalis) este cunoscută pentru efectele calmante. Acţionează prin activarea receptorilor pentru GABA având efecte similare, de calmare a activităţii neuronale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *