SILICIUL

Daca oxigenul este cel mai intalnit si poate cel mai vital element de pe Pamant, putina lume stie ca siliciul ii secondeaza oxigenului din punct de vedere al prezentei la nivelul Pamantului. Siliciul este deci al doilea cel mai intalnit element de pe Pamant si este de o importanta covarsitoare pentru oase, tesuturi si ligamente. Astfel el este absolut necesar la formarea colagenului, pentru oase si pentru buna absorbtie la nivelul corpului a calciului. Este vital pentru sanatatea unghiilor, a pielii si a parului si de asemenea in faza de inceput a formarii oaselor. Nivelul de siliciu din corp scade odata cu inaintarea in varsta astfel ca persoanele trecute de 40-50 de ani au nevoie de suplimentare a acestui mineral. Un studiu efectuat in trecut in vestul Europei pe un grup de persoane de sex feminin si care a avut o durata de aproape opt ani a evidentiat ca un aport mai mare de siliciu a parut ca stopeaza evolutia bolii Alzheimer. In cadrul studiului mentionat siliciul a provenit in principal din apa de baut

PRINCIPALELE BENEFICII ALE SILICIULUI SUNT:

· Foarte important in prevenirea bolilor de tip cardiovascular;
· Important pentru mentinerea flexibilitatii arterelor;
· Rol cheie in prevenirea Alzheimerului si a osteoporozei;
· Contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar;
· Inhiba procesul de imbatranire a tesuturilor;

PRINCIPALELE SURSE DE SILICIU SUNT:

Ardeii grasi, boabele de soia , cerealele integrale ,fulgii de orez, lucerna, orezul brun, ovazul integral, sfecla, verdeturile.

PREZENTA IN CADRUL SUPLIMENTELOR:
Desi se poate obtine destul de facil si din alimentatia de zi cu zi , trebuie sa mentionam ca se poate obtine si din suplimente de vitamnine si multiminerale. Desi nu toate contin siliciu, daca se urmaresc mai multi producatori se poate gasi destul de usor o formula care sa includa si siliciul in componentele sale.
Cea mai bine absorbita forma se presupune a fi acidul silicic (cunoscuta si ca acidul ortosilic sau OSA). Datorita bunei absorbtii la nivelul corpului este folosita ca agent de transport al siliciului in organism.
O alta forma a siliciului este dioxidul de siliciu (SiO2)-acesta este un compus al siliciului cu oxigenul.
Am mentionat de prezenta siliciului si de posibilitatea de a fi inclus in dieta de zi cu zi prin intermediul suplimentelor pe baza de capsule/tablete sau comprimate si consideram legat de cei care isi administreaza acest tip de suplimente (cu siliciul inclus) ca este o foarte buna optiune intrucat mai multe minerale printre care calciul, magneziul, potasiul, borul si manganul sunt absolut necesare pentru a face mai eficienta utilizarea siliciului de catre organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *