ULTIMUL TIP DE REGIM NUTRIŢIONAL DE CARE VEI AVEA NEVOIE

Cu toţii am trecut prin diverse regimuri (vegan, dieta Paleo, supa de varză, mediteranean). Si cu toţii am observat că după o săptămână de regim ne simţim epuizaţi sau deprimaţi şi că nu mai dorim să continuăm cu acel regim.
Nu lăsaţi ca acest clasic yoyo toxic să vă ruineze şansele de a da jos greutatea în exces şi de a trăi un stil de viaţă mai vibrant. Creierul este centrul de comandă care te va influenţa în luarea deciziilor bune sau proaste privind ceea ce mănânci şi cum te comporţi. Iţi va spune:

● ce să mănânci;
când să mănânci;
● cât de mult să mănânci;
● ce alimente să cumperi de la magazin;
● ce alimente să comanzi la restaurant;
ce exerciţii fizice să faci;
● cum să te antrenezi;

Iată câteva strategii simple propuse pentru a-ţi optimiza practicile nutriţionale şi stilul de viaţă:

1. Bea 8-10 uncii (2-2.5 litri de apa cumulat) înaintea meselor pe parcursul zilei;
Dacă bei apă înaintea meselor principale, vei crea mai puţine semnale de foame către creier, ceea ce te va ajuta să reduci cantitatea de alimente consumate.
2. Mănâncă porţii mici şi mestecă încet
3. Nu sări peste mese
Dacă sari peste mese aceasta îţi va încetini rata metabolismului, ceea ce va conduce la consum de alimente în exces şi la intensificarea senzaţiei de foame.
4. Plănifică prepararea unor mese inteligente
Intr-o zi a săptămânii aprovizionează-te cu legume şi cu alimente bogate în nutrienţi cu rol în menţinerea sănătăţii creierului. Taie în bucăţi mici legumele pentru a le putea consuma de-a lungul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *