UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS ÎN 5 PAȘI

UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS ÎN 5 PAȘI

Disponibilitatea la schimbare vă permite asumarea angajamentului de a adopta obiceiuri sănătoase în orice moment al anului – inclusiv chiar acum. Provocarea este: cum vă faceți obiceiuri pentru un stil de viață sănătos și le faceți să rămână? Iată câteva strategii despre cum să vă menţineți sănătos.

Disponibilitatea la schimbare

Interesant este faptul că cercetătorii au analizat persoanele care și-au luat angajamente de Anul Nou și au descoperit că cei care se angajează să efectueze schimbarea au de 10 ori mai multe șanse să reușească decât cei care nu erau încă gata să se angajeze într-un plan de acțiune.

Pregătirea este cheia!

O modalitate de a te pregăti pentru o schimbare presupune să te uiți la orice comportament nesănătos și să evaluezi sincer cât te costă. După ce te uiți atent la un obicei nesănătos, s-ar putea să te simți pregătit să încerci ceva nou.

American Psychological Association oferă următoarele recomandări pentru a face schimbări durabile în viață:
• Realizați un plan realist, specific și realizabil
• Începeți cu paşi mici.
• Schimbați câte un comportament pe rând
• Implicaţi un prieten. Cereţi-i sprijin

5 pași pentru un stil de viață sănătos

Cei patru factori majori ai stilului de viață care determină îmbolnăvirea: dieta slabă, inactivitatea, insomnia, fumatul și consumul excesiv de alcool.

1. Îmbunătățește-ți dieta

Prea des, oamenii se referă la dietă în termeni de slăbire. În schimb, privește dieta în termeni de alimentare a creierului și a corpului tău. Obținerea unei greutăți sănătoase rezultă adesea atunci când mănânci pentru sănătatea creierului și a corpului.
Încercați să mâncați alimente sănătoase pentru creier – proteine slabe de calitate, fără hormoni, consumate pe parcursul zilei în porții inteligente; fructe și legume colorate care conțin o mulțime de antioxidanți, nutrienți și vitamine care protejează creierul; carbohidrați cu indice glicemic redus, cu conținut ridicat de fibre, care nu cresc glicemia; grăsimi care alimentează creierul, sănătoase pentru inimă, care provin din ulei de măsline, pește și nuci.
Sugestie: Un început simplu și ușor de manevrat ar putea fi consumul de mai multe legume la fiecare masă.

2. Mișcă-ți corpul

Exercițiul fizic poate stimula fluxul sanguin, ceea ce aduce beneficii creierului și întregului corp. Chiar și exercițiile fizice moderate pot contribui la creșterea energiei. Si reduc și poftele alimentare!
Sugestie: Nu trebuie să vă alăturați unei săli de sport sau să alergați la un maraton. Începeți pur și simplu mergând afară de câteva ori pe săptămână.

3. Reduceți fumatul și consumul de alcool

Majoritatea dintre noi știm că fumatul de tutun și consumul excesiv de alcool sunt factori de risc pentru o serie de boli. Pur și simplu nu sunt în concordanță cu un stil de viață sănătos. Dacă renunțați la fumat și vă limitați consumul de alcool, vă veți îmbunătăți semnificativ sănătatea.
Sugestie: Dacă sunteți fumător, vestea bună este că există mulți oameni care au fumat, înainte de a renunța. De fapt, mai mult de trei din cinci adulți care au fumat vreodată au renunțat. Și tu o poți face!

4. Dormi mai bine

Știați că aproximativ 70 de milioane de americani se luptă cu somnul? Somnul afectează starea de spirit, funcția imună, memoria și capacitatea de concentrare. Fundația Sleep recomandă adulților 7 până la 9 ore de somn.
Sugestie: Mergeți la culcare cu 15 minute mai devreme în fiecare noapte, timp de măcar o săptămână.

5. Întărește-ți creierul

Creierul tău este cel care direcționează fiecare decizie pe care o iei. Susțineți funcția sa optimă cu nutrienți și suplimente specifice pentru creier. 

Vă invităm să ne spuneți care sunt obiceiurile dumneavoastră nesănătoase la care vreți să renunțați și ce sau cum faceți asta?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *