Vitamina B12 – EFECT ASUPRA MEMORIEI

Vitamina B12 are efect asupra memoriei

Vitamine pentru memorie

Vitamina B12 are efect asupra memoriei? Vitamina B12 poate îmbunătăți memoria și atenția? Care sunt cele mai bune pastile pentru memorie? Care sunt pastilele de memorie pentru învățat? Sunt unele din întrebările pe care ni le punem  atunci când vrem să ne îmbunătățim memoria și concentrarea. Așadar vom încerca să răspundem la unele întrebări primite din partea cititorilor.

VITAMINA B12 POATE AJUTA LA ÎMBUNĂTĂȚIREA MEMORIEI?

Suplimentarea zilnică cu vitamina B12 (cu doze cuprinse între 100 mcg și 500 mcg) și de asemenea cu acid folic (vitamina B9) poate contribui la stoparea declinului cognitiv adică pierderile de memorie. 

Efectul poate fi îmbunătățit atunci când beneficiați în cadrul alimentației de zi cu zi și de un aport optim de acizi grași omega-3 (DHA și EPA) – cum ar fi cel provenit din uleiul de pește. Este de asemenea important să beneficiați și de doza zilnică recomandată de vitamina B6 (aproximativ 1,7 mg), care se obține cu ușurință din alimente.

Cum obțin omega 3?

Aportul de acizi grași omega-3  poate fi obținut, consumând ton, somon sau folosind suplimente bazate pe ulei de pește – dar trebuie să menționăm ceva important – dacă una din principalele surse va fi dată de conserve (tonul și somonul) va recomandam sa va limitati acest consum la maxim o conservă pe săptămână datorită riscului de a ingera o  cantitate ridicată de metale grele precum mercur.

Ce variantă de vitamina B12 e mai bună?

Întrebare: Sunt o persoană care am peste 50 de ani și caut să iau un supliment bazat pe vitamina B-12. Am observat că multe din formulele prezente pe piață conțin o formă de vitamina B-12 numită ciancobalamină. Pe de altă parte am citit în unele locuri pe internet că această formă este toxică. Vreau să vă întreb care este opinia Dvs. legată de aceste aspecte?

Răspuns: Cea mai frecventă formă de vitamina B-12 (cobalamina) întalnită în cadrul suplimentelor este cianocobalamina și cu toate ca această formă include o moleculă de cianură, este foarte sigură. De ce? Chiar și la o doză foarte mare; ar furniza cianură de aproximativ o mie de ori mai puțin decât este toxic, iar cianura este excretată/eliminata prin urină.

Vitamina B12 este disponibilă în suplimente și sub formă de metilcobalamină, cea mai bună formă pentru asimilare. 

Unele site-uri web independente susțin că metilcobalamina este mai bine absorbită sau mai biodisponibilă decât ciancobalamina, intervine în dezvoltarea și în protejarea sistemului nervos. Vitamina B12 în forma metilcobalamină ajută la prevenirea bolii Parkinson și poate încetini evoluția cazurilor în care boala s-a instalat prin apărarea împotriva toxicității neurale  provocate de excesul de dihidroxifenilalanină. Mai multe despre vitamina B12 găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *